• Höjdpunkter i Almedalen 2017 från Chalmers

[2017-07-05] Konkreta klimatåtgärder, intelligent samverkan med industrin, fler studentbostäder och stärkt fokus på etik i utbildningen. Det är några frågor som medverkande från Chalmers lyfter i Almedalen.

• Vi ses i Almedalen!

[2017-06-30] GMV är på plats i under Almedalsveckan i Visby och anordnar tillsammans med andra aktörer inom olika samarbetsprojekt fyra seminarier. Där lyfter vi frågor om feminism och skog, ungas kraft, framtidens transportsystem samt bostäder för alla.

• Fin, hållbar sommar önskar GMV

[2017-06-30] Sommarsemestern är traditionellt högt värderad och, milt uttryckt, mycket uppskattad i Sverige. Jämfört med många andra länder, både bland grannar i Europa och runt om i världen, har vi en väldigt lång semesterperiod under sommaren. Men hur hållbar är egentligen den svenska semestertraditionen? För att bli lite klokare innan vi tar ledigt pratade vi om ledighet, resor och hållbarhet med Anna Katarina Elofsson som är doktorand vid institutionen för rymd-, geo- och miljövetenskap vid Chalmers och forskar om hållbar konsumtion.

• Göteborgs universitet i Almedalen: Så möter vi globala samhällsutmaningar

[2017-06-28] Utsläpp från läkemedelsfabriker, möjligheten att arbeta långt fram i livet, bästa vägen till ett framgångsrikt klimatarbete, ny kemikalieskatt på elektronik, hållbar marin matproduktion och hållbart återbruk av möbler och inredningar. Under Almedalsveckan presenterar vi i år forskning som bedrivs för att möta globala samhällsutmaningar. Och för dig som inte är i Almedalen - följ seminarierna på webben.

• Samarbete kring ensamkommande flyktingbarn banar väg för nya grepp i välfärden

[2017-06-22] I Göteborg finns Sveriges största IOP, idéburet-offentligt partnerskap, som har lett till ett framgångsrikt samarbete kring ensamkommande flyktingbarn. Det unika initiativet ¿ där nio idéburna organisationer samverkar med Göteborgs Stad ¿ kan bana väg för en ny riktning i svensk välfärd, visar ett forskningsprojekt lett av Chalmers.