• 3D-bioprintade mänskliga broskceller går att inplantera

[2017-03-24] Forskare från Sahlgrenska akademin och Chalmers har lyckats få broskceller från en människa att leva och växa i en djurmodell, med hjälp av 3D-bioprinting. Resultaten hjälper till att föra utvecklingen närmare en möjlig framtid där det går att hjälpa patienter att få nya kroppsdelar med 3D-bioprinting.

• Studierna ledde till apputveckling av språkstöd för nyanlända

[2017-03-24] Lorna Bartram började läsa Språk och interkulturell kommunikation hösten 2015. Hon skapade en app för att överbrygga språkbarriären mellan nyanlända och sjukvårds- samt förskolepersonal och blev sedan anställd i två projekt där hon fortsätter att utveckla språkstöd för flyktingar.

• Tävlingsvinst gav studenter praktik på SCA

[2017-03-19] Med ett tävlingsbidrag i form av en video lyckades masterstudenterna Charlotte Eriksson och Victor Salén på Handelshögskolan att ro hem den åtråvärda storvinsten - ett internship på SCA. Utifrån ett hållbarhetsperspektiv bidrar de till att lösa marknadsfrågor för det globala hygien- och skogsindustribolaget.

• Ung forskare prisas för projekt som gör betong av brända sopor

[2017-03-19] Med ett tävlingsbidrag i form av en video lyckades masterstudenterna Charlotte Eriksson och Victor Salén på Handelshögskolan att ro hem den åtråvärda storvinsten ¿ ett internship på SCA. Utifrån ett hållbarhetsperspektiv bidrar de till att lösa marknadsfrågor för det globala hygien- och skogsindustribolaget.

• Höns flyttar in i HSB Living Lab

[2017-03-19] Det världsunika experimenthuset HSB Living Lab har blivit med hönor. Förutom ett socialt experiment är syftet med hönsen att de boende ska lära sig mer om matsvinn, och hur vi kan konsumera och kompostera mer hållbart. Hönshuset är precis som HSB Living Lab byggt av moduler. Fästena som håller ihop hönshuset är 3D-printade och är gjorda av majs- och sockerstärkelse.