• Forskare lär sig beskriva nanopartiklar

[2017-11-16] Hur kan man karaktärisera och mäta nanopartiklar för att sedan kunna följa dem i naturen? Vid forskningsstationen i Kristineberg i Bohuslän samlades forskare för en workshop den 16 november. Inom ramen för Mistra Environmental Nanosafety prövade de på elektronmikroskop och laserinstrument.

• Thomas Sterner skriver om ekonomiska styrmedel i Nature Energy

[2017-11-14] Professor Thomas Sterner, miljöekonom från Handelshögskolan vid Göteborgs universitet, medverkar med en ny artikel i den ansedda vetenskapliga tidskriften Nature Energy.

• Immigration och arbetsmarknadsintegration diskuterades på internationell konferens

[2017-11-16] I veckan håller EU-toppchefer möte i Göteborg. Det handlar om att främja rättvisa jobb och skapa tillväxt. I början av veckan samlades forskare och praktiker på konferensen Conference on Immigration and Labour Market Integration - A European Challenge for the 21st Century för att diskutera forskningsresultat och integrationsprojekt inom området immigration och arbetsmarknad.

• Chalmers och Göteborgs universitet medverkar på COP23

[2017-11-16] Just nu pågår slutfasen av FN:s klimattoppmöte COP23 i Bonn. Målet med mötet är att diskutera och besluta om uppföljningen av klimatavtalet från Paris. GMV fångade ett par röster från Chalmers och Göteborgs universitet som är på plats.

• Productive discussion on sustainability in higher education

[2017-11-16] On the 14th of November 2017, the student sustainability coordinators, in collaboration with the environmental management team at GMV, organized a half day forum on the theme Sustainability in Higher Education. The overall purpose of the event was to launch a platform that brought different actors (students, staff, faculties, researchers) together and discussed how to address and systematically integrate sustainability within University of Gothenburg and Chalmers University of Technology. This first initiative attempted to create synergy and familiarity among key actors for future collaboration on sustainability initiatives.