Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Mål 17: Genomförande och globalt partnerskap

Stärka genomförandemedlen och återvitalisera det globala partnerskapet för hållbar utveckling

Det sjuttonde globala målet för hållbar utveckling konstaterar att omfattningen och ambitionen i Agenda 2030 kräver att det globala partnerskapet återvitaliseras för att säkerställa genomförandet. Ett multi-aktörsperspektiv genomsyrar 2030-agendan och kommer även att krävas vid genomförandet, likaså ett intensivt globalt engagemang. Regeringar, den privata sektorn, det samlade civilsamhället, FN-systemet och andra aktörer måste samverka för att nå de resultat vi har föresatt oss att nå genom 2030-agendan. Att mobilisera de medel som krävs för att genomföra 2030-agendan bygger på deltagande av alla länder, alla berörda parter och alla människor.

Läs mer om mål 17 och hur Sverige arbetar med de globala målen

Anna Nordén, projektledare, SDSN Northern Europe, GMV, ger perspektiv på mål 17 utifrån SDSN Northern Europes arbete
 

Läs mer

Sustainable Solutions Network - SDSN är ett nätverk som initierats av FN och är en viktig aktör för att operationalisera de globala målen för hållbar utveckling. GMV är värd för ett regionalt SDSN-nätverk för norra Europa.
Läs mer om SDSN Northern Europe

Chalmers initiativ för innovation och hållbarhetsomställningar (CIIST)
​Chalmers Initiative for Innovation and Sustainability Transitions (CIIST) är en kunskapsnod som sammanför forskare från olika discipliner för att förstå de komplexa förändringsprocesser som krävs för att nå ett hållbart samhälle.  Initiativet erbjuder kunskap om hur man genomför omställningar, och stöder utveckling mot att nå FN:s och andra utmanande hållbarhetsmål på regional, nationell och internationell nivå. Genom att fungera som en resurs för intressenter som myndigheter, företag och akademi, vill initiativet främja omställningen till hållbara samhällen.
Läs mer om CIIST
 


 

 

 

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2017-06-22
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?