Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Mål 3: God hälsa och välbefinnande

Säkerställa att alla kan leva ett hälsosamt liv och verka för alla människors välbefinnande i alla åldrar.

Det tredje globala målet för hållbar utveckling handlar om hur vi kan säkerställa att alla kan leva ett hälsosamt liv. God hälsa är en grundläggande förutsättning för människors möjlighet att nå sin fulla potential och att bidra till samhällets utveckling. Hälso- och sjukvård, mat, vatten, ren luft, sanitet, hygien och läkemedel, är dessutom grundläggande rättigheter. I många fall saknas stödsystem för äldre personer. Insatser som syftar till att motverka antibiotikaresistens är en viktig del av arbetet för skydd mot hälsohot och för att säkra tillgång till nödvändiga läkemedel.

Läs mer om mål 3 och hur Sverige arbetar med de globala målen

Hör forskarna Gunilla Krantz, Göteborgs universitet och Rikard Landberg, Chalmers berätta mer om sina respektive forskningsområden relaterat till mål 3.


 

Mer om Gunilla Krantz

Mer om Rikard Landberg

Läs mer om verksamheter vid GMV och andra delar av Göteborgs universitet och Chalmers som kopplar till mål 3

Inom forskarskolan Miljö och Hälsa pågår forskning i skärningsytan mellan hälsa och miljö. Forskarskolan, som är ett samarbete mellan Chalmers, Göteborgs universitet och Västra Götalandsregionen, samordnas av GMV.

Centre for Healthcare Improvement (CHI) är en centrumbildning vid Chalmers som bedriver forskning och utbildning inom förbättring, innovation och transformation av hälso- och sjukvård.

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2017-06-13
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?