Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Mål 6: Rent vatten och sanitet för alla

Säkerställa tillgång till och hållbar vatten- och sanitetsförvaltning för alla

Det sjätte målet för hållbar utveckling slår fast att vatten är en grundförutsättning för allt levande på jorden, och därmed också en förutsättning för en hållbar utveckling. En mycket stor andel individer som lever i fattigdom saknar tillgång till rent vatten och grundläggande sanitet. Vatten är också en förutsättning för världens livsmedelsproduktion och energiproduktion och därmed kan brist på vatten bli orsak till konflikt. Avsaknaden av en pålitlig och närliggande vattenkälla och säkra, privata toaletter har djupgående effekter på livet för miljontals människor världen över.

Läs mer om mål 6 och hur Sverige arbetar med de globala målen

Se filmen där Stina Hansson, Institutionen för globala studier, Göteborgs universitet, och Andreas Lindhe, Bygg- och miljöteknik/geologi, Chalmers, ger perspektiv på mål 6 utifrån sin forskning.
 


Mer om Stina Hansson

Mer om Andreas Lindhe
 

Läs mer
DRICKS är en centrumbildning för dricksvattenforskning vid Chalmers med målet att tillsammans med andra bidra till en säkrare dricksvattenförsörjning.

 

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2017-06-13
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?