KNEG:s Resultatkonferens 2017

Tid: 2017-09-18 kl 13:00,

Evenemangstyp: Konferens

KNEG och Trafikverket bjuder in till årets resultatkonferens.

Urban Research: När kommunerna sätter forskningsagendan

Tid: 2017-09-26 kl 13:00,
Plats: Ej bestämd ännu men kommer att hållas i Göteborg (information om lokal kommer gå ut till registrerade i god tid innan start)

Evenemangstyp: Seminarium

Ett seminarium om samverkan mellan akademi och kommun

Tvådagarskurs i tillämpat livscykeltänkande

Tid: 2017-10-03 kl 09:00,
Plats: Göteborg/Stockholm

Evenemangstyp: Utbildning

Kursen ges av Swedish Life Cycle Center med föreläsare från RISE och IVL med mångårig erfarenhet kring livscykelfrågor.

Studentdagen - Act Sustainable!

Tid: 2017-10-03 kl 12:00,

Evenemangstyp: Temadag

Studenter vid Göteborgs universitet och Chalmers hälsas välkomna till Act Sustainable! - en årlig inspirationsdag inom hållbarhet.

Mistra Urban Futures Göteborgskonferens 2017 - Rättvis, grön och tillgänglig stad

Tid: 2017-10-05 kl 08:30,
Plats: Världskulturmuseet, Södra Vägen 54, Göteborg

Evenemangstyp: Konferens

Frågor kring hållbarhet och social rättvisa kommer allt högre på agendan för världens länder! Inte minst inom EU diskuteras dessa frågor livligt och i november 2017 står Göteborgs Stad värd för ett EU-toppmöte kring rättvisa jobb och tillväxt.

International Conference on Immigration and Labour Market Integration

Tid: 2017-11-13 kl 11:00,
Plats: Handelshögskolan, Vasagatan 1

Evenemangstyp: Konferens

In recent years there has been a large inflow of refugees and other immigrants to Europe. Several questions have become increasingly pressing for European countries: How can we maintain socially sustainable societies and welfare states in an era of refugee crisis? What are the best practices to integrate immigrants in the labour market? How can ethnic discrimination in the labor market be confronted in a climate of faltering willingness to receive immigrants? Research is required to answer such questions and should play an important role in policy-making, both national and transnational. A key aim of this international conference is for researchers, policy-makers and practitioners in the field to come together in the search for good solutions.

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2017-06-28