Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Tove Hagström ny administrativ chef på GMV

  [2017-08-23] Sedan 1 augusti är Tove Hagström administrativ chef vid GMV.

 • GMV söker en verksamhetsledare för Göteborgspriset för hållbar utveckling

  [2017-08-23] Tjänsten innebär bland annat att arbeta med verksamhetsutveckling, administration, kommunikation, webbpublicering, planering och koordinering av events och seminarier, projektledning, styrelsestöd och ekonomi.

 • Miljösmart hinder med i EM

  [2017-08-17] Ett miljösmart hinder, som utvecklats av forskare vid Göteborgs universitet, kommer att vara på plats nu i slutet av augusti under EM i ridsport i Göteborg.

 • Lär hur mikroplaster från kläder påverkar havet

  [2017-08-17] EU-projektet Sea Change anordnar en aktivitet för allmänheten under Västerhavsveckan, där besökarna får möjlighet att lära sig om mikroplaster för att bli mer mikroplastmedvetna.

 • GMV söker en miljö- och hållbarhetssamordnare

  [2017-08-06] GMV ansvarar för Göteborgs universitets miljöledningsarbete. Nu söker vi en miljö- och hållbarhetssamordnare. Sista ansökningsdag är 2017-08-21.

 • Omtyckt sommarkurs om klimatförändringar

  [2017-08-05] - Vi är så glada att den här kursen har ett så stort intresse, säger universitetslektorerna Torbjörn Gustavsson och Jörgen Bogren vid institutionen för geovetenskaper som håller i den populära sommarkursen Klimatförändringar/människa/samhälle.

 • Höjdpunkter i Almedalen 2017 från Chalmers

  [2017-07-05] Konkreta klimatåtgärder, intelligent samverkan med industrin, fler studentbostäder och stärkt fokus på etik i utbildningen. Det är några frågor som medverkande från Chalmers lyfter i Almedalen.

 • Vi ses i Almedalen!

  [2017-06-30] GMV är på plats i under Almedalsveckan i Visby och anordnar tillsammans med andra aktörer inom olika samarbetsprojekt fyra seminarier. Där lyfter vi frågor om feminism och skog, ungas kraft, framtidens transportsystem samt bostäder för alla.

 • Fin, hållbar sommar önskar GMV

  [2017-06-30] Sommarsemestern är traditionellt högt värderad och, milt uttryckt, mycket uppskattad i Sverige. Jämfört med många andra länder, både bland grannar i Europa och runt om i världen, har vi en väldigt lång semesterperiod under sommaren. Men hur hållbar är egentligen den svenska semestertraditionen? För att bli lite klokare innan vi tar ledigt pratade vi om ledighet, resor och hållbarhet med Anna Katarina Elofsson som är doktorand vid institutionen för rymd-, geo- och miljövetenskap vid Chalmers och forskar om hållbar konsumtion.

 • Göteborgs universitet i Almedalen: Så möter vi globala samhällsutmaningar

  [2017-06-28] Utsläpp från läkemedelsfabriker, möjligheten att arbeta långt fram i livet, bästa vägen till ett framgångsrikt klimatarbete, ny kemikalieskatt på elektronik, hållbar marin matproduktion och hållbart återbruk av möbler och inredningar. Under Almedalsveckan presenterar vi i år forskning som bedrivs för att möta globala samhällsutmaningar. Och för dig som inte är i Almedalen - följ seminarierna på webben.

Fler nyheter

Läs nyheter som RSS

Prenumerera på nyheter från GMV

GMV på Twitter

Ta del av vårt nyhetsbrev

Här kan du ta del av de senaste nyhetsbreven från GMV med aktuellt inom hållbar utveckling vid GMV, Chalmers och Göteborgs universitet.

GMV:s nyhetsbrev vecka 26
GMV:s nyhetsbrev vecka 24
GMV:s nyhetsbrev vecka 22
GMV:s nyhetsbrev vecka 20
GMV:s nyhetsbrev vecka 18
GMV:s nyhetsbrev vecka 16
GMV:s nyhetsbrev vecka 14
GMV:s nyhetsbrev vecka 12

PRENUMERERA

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2016-03-14
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?