Med isbrytaren Oden på forskningsexpedition

Nyhet: 2014-04-24

Klicka på länken för att lyssna på ett radioinslag med professorn och marinkemisten Leif Anderson från Göteborgs universitet (till vänster på bilden) och forskningsledaren Martin Jakobsson från Stockholms universitet. Till radioinslaget >>

Till sommaren är det dags för isbrytaren Oden att ge sig ut på internationella forskningsexpeditionen SWERUS-C3. Flera forskare från Göteborgs universitet deltar.

Expeditionen är ett svenskt-ryskt-amerikanskt samarbete med ett 80-tal forskare som bland annat ska studera klimatförändringarna och hur Arktis bildades. Forskningen finansieras med anslag från Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse. Nyligen träffades i Göteborg forskare från Stockholms universitet och Göteborgs universitet för att diskutera forskningsområde och upplägg.

Artikeln publicerades först på: science.gu.se

Prenumerera på nyheter från GMV

GMV på twitter