Integrering av hållbar utveckling i utbildningen

Verktygslådor som guidar och inspirerar

GMV arbetar på uppdrag av Utbildningsnämnden vid Göteborgs universitet med att med att stödja lärande för hållbar utveckling vid Göteborgs universitet.

Utgångspunkten är den webbaserade verktygslåda för lärande för hållbar utveckling som GMV under 2013 arbetade fram på uppdrag av Sahlgrenska akademien. Samtliga fakulteter har nu en liknande utökad verktygslåda och arbetet med att anpassa den efter respektive fakultets områden pågår. GMV har i uppdrag att förvalta verktygslådorna fram till mars 2017.

Projektledare är Barbro Robertsson, som arbetade fram Sahlgrenska Akademins verktygslåda, och som bland annat även arbetar med hållbarhetsmärkning av kurser och program inom Göteborgs universitet.

Projektets styrgrupp leds av Mette Sandoff, vicerektor vid Göteborgs universitet och ordförande i universitetets utbildningsnämnd. Styrgruppen består i övrigt av Britt-Marie Apelgren, vice ordförande i utbildningsnämnden, Eddi Omrcen, miljöchef vid Göteborgs universitet och Katarina Gårdfeldt, föreståndare vid GMV.

Se verktygslådan

Barbro Robertsson, projektledare