Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Olof Drakenberg

Det är ont om jordklot. Dessutom fattas alldeles för många dåliga beslut. Genom mitt arbete vill jag verka för bättre policys och bättre beslut. Jag arbetar som policyanalytiker och rådgivare vid Göteborgs miljövetenskapliga centrum, Miljöekonomi- och policygruppen vid Chalmers och Göteborgs universitet. I mer än 20 år har jag arbetat med att integrera miljöfrågor i stora organisationer inom både privat och offentlig sektor. Jag är intresserad av utvecklingsfrågor, miljöförvaltning och användning av ekonomisk analys som verktyg för bättre beslutsfattande på nationell nivå. Jag tror att det är nödvändigt med en aktiv och välinformerad opinion för att ta de nödvändiga stegen mot en grönare ekonomi.

Jag har lång erfarenhet som rådgivare åt Sida, och har nyligen utfört uppdrag åt UNDP, OECD och Naturvårdsverket. Jag har en MSc i företagsekonomi och en utbildning i journalistik, bägge vid Göteborgs universitet. Jag undervisar också vid doktorandkurser med temat "Research to policy for Sustainable Development".

CV Olof Drakenberg

Olof Drakenberg är tjänstledig.
 

Kontakt

Olof Drakenberg, projektsamordnare
E-post: olof.drakenberg@gu.se
Tel: 031-786 92 03

Besöksadress:
Aschebergsgatan 44, Göteborg

Tjänstledig

 

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2017-10-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?