Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Samverkan för hållbar utveckling

Göteborgs centrum för hållbar utveckling (GMV) är en del av Chalmers och Göteborgs universitet. Vårt uppdrag är att skapa samverkan mellan och inom lärosätena och med viktiga samhällsaktörer för att generera och nyttiggöra kunskap om hållbar utveckling.

Kalender

Till kalendern

SEPTEMBER 2020 »
TIONTOFR
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Nyheter

 • Magdalena Eriksson ny verksamhetsledare för Global Sustainable Futures

  [2020-09-29] Global Sustainable Futures:s intention är att utveckla och underlätta samverkan mellan Göteborgs universitet, Chalmers och universitet i låg- och medelinkomstländer och för att förverkliga Agenda 2030-arbetet. Både Göteborgs universitet och Chalmers har omfattande samarbeten i Afrika, Asien och Sydamerika. Global Sustainable Future:s arbete ska bidra till ökade synergier och nya samarbeten inom forskning, utbildning och samverkan och bedrivs som en verksamhet inom Göteborgs centrum för hållbar utveckling (GMV).

 • Ny studie sågar EU:s avtal med Mercosur

  [2020-09-28] ¿EU överväger att acceptera ett kontroversiellt handelsavtal med Brasilien, Argentina, Uruguay och Paraguay (Mercosur-blocket), trots att Brasiliens regering går i motsatt riktning mot deras åtagande att minska avskogningen som en del av Parisavtalet. Handelsavtalet skulle säkerställa billigare kött och soja samt öka produktionen av etanol ¿ tre varor som alla driver avskogning. Chalmersforskaren Martin Persson, en av författarna bakom studien, anser att avtalet missar alla viktiga hållbarhetskriterier och bland annat riskerar att leda till en ytterligare ökning av avskogningen i Sydamerika.

 • Påverkas klimatmålen av coronasatsningarna?

  [2020-09-28] ¿Anna Elofsson, doktorand på Chalmers, har börjat ett uppdrag som utredare för klimatpolitiska rådets kansli. Fokus för kansliets tre utredare blir att granska regeringens återhämtningspolitik till följd av Covid 19-pandemin, och bedöma hur den påverkar Sveriges förutsättningar att nå målet om noll utsläpp år 2045.


 • Renässans för hållbart trädgårdshantverk

  [2020-09-28] Många skötselmetoder i våra trädgårdar tar inte hänsyn till miljöpåverkan och biologisk mångfald. Därför kan andra redskap och metoder behövas. I en ny doktorsavhandling från Göteborgs universitet presenteras historiska hantverksmetoder, som även kan användas idag.

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER

 

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2020-06-30
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?