• Kommentera på nästa IPCC rapport

[2021-03-03] FN:s internationella klimatpanel, IPCC, publicerar sin nästa rapport AR6 under 2022. Just nu granskas den av stor grupp av experter över hela världen för att rapporterna verkligen får med så mycket som möjligt av den senaste forskningen inom olika områden.

• Bli sommarskoleambassadör på Göteborgs universitet

[2021-02-11] Brinner du för hållbarhetsfrågor? Att prata och skriva på svenska och engelska är inga problem för dig? Du gillar kontakten med människor från alla världens hörn? Du är grym på det digitala samt vet hur man får studenter att engagera sig? Du är fantasifull, kan tänka utanför boxen och är initiativrik? Då är du precis den vi söker!

• Fortsätt investera även i kris - för barnens skull

[2021-02-10] Kristider tvingar många länder att arbeta med stora budgetunderskott. Internationella Valutafonden, IMF, kan bidra med finansiering men sådana tillskott är oftast förknippade med hårda villkor. I regel handlar det om krav på åtstramningar och besparingar, hellre än stimulansåtgärder för låntagarens nationella ekonomi.

• Hållbara nyårskarameller

[2020-12-22] 2020 drar sig mot sitt slut, men innan vi med hopp och raska kliv vänder blicken framåt är det viktigt att reflektera över det som varit. Här är året så som det sett ut från vår horisont genom ett urval av alla våra nyheter publicerade under 2020.

• Program för grön ekonomi lanseras i Östafrika

[2020-12-17] Environment for Development (EfD) och Göteborgs centrum för hållbar utveckling (GMV) samarbetar i ett omfattande program för kapacitetsutveckling i fem afrikanska länder. Detta innovativa program, som sjösätts i januari 2021, syftar till att stärka beslutsfattare i Östafrika i omställningen till en inkluderande grön ekonomi (IGE).