• Professor Oliver Lindqvist har avlidit

[2018-08-17] Oliver Lindqvist, professor i oorganisk kemi, förgrundsgestalt för Chalmers miljöforskning och tidigare föreståndare för GMV, har avlidit vid en ålder av 75 år.

• Anmäl dig för nominering till COP24 i Katowice, Polen

[2018-08-13] Du som är forskare eller student vid Göteborgs universitet eller Chalmers har möjlighet att anmäla dig för att bli nominerad för ackreditering för COP24 i Katowice 3-14 december 2018. Anmäl dig senast 7 september 2018.

• Forskare identifierar de mest angelägna forskningsfrågorna som kemikalier i miljön utgör

[2018-08-13] En internationell undersökning där forskare från Göteborgs universitet medverkat har identifierat de 22 viktigaste forskningsfrågorna som måste besvaras för att fylla de mest brådskande kunskapsbristerna under det kommande årtiondet.

• Utrotade och levande däggdjur kartlagda - kan hjälpa till att förstå biologisk mångfald

[2018-08-13] Alla de närmare 6 000 nu levande och nyligen utrotade däggdjursarter har kartlagts i en ny databas. Med hjälp av databasen kan vi få reda på hur dessa djur hade levt om människan inte stört deras utbredning. Den kan också ge svar på var i världen det finns bäst förutsättningar för att återställa förlorad biologisk mångfald.

• Premiärfärd för unik undervattensfarkost

[2018-08-13] Sveriges första autonoma undervattensfarkost för forskningsbruk tas nu i drift. Med den blir det möjligt att göra detaljerade studier av havsbotten på stora djup och under 500 m tjocka istäcken, miljöer som tidigare varit otillgängliga för forskarna.