Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Konsumera mat utan tropisk avskogning - går det?

Seminarium

Välkomna på seminarium under Vetenskapsfestivalen 2018 där Martin Persson, forskare på Chalmers och medlem i forskningsnätverket Focali, är med och diskuterar kopplingarna mellan svensk import av mat och tropisk avskogning. Vilka är utmaningarna och möjligheterna att komma till bukt med problemen? Och vem bär störst ansvar i att se till att vår matkonsumtion inte bidrar till avskogning i tropikerna?

Global handel av palmolja, soja och kött, arrangerat i komplexa nätverk av leverantörer, orsakar enorm tropisk avskogning. Hur kan akademi, näringsliv, offentlig sektor och civilsamhället arbeta tillsammans för att stoppa avskogning? Och vilken roll spelar transparens för att öka kunskapen om vad som händer på plats?

Besök Focali's seminarium om kopplingarna mellan svensk konsumtion och tropisk avskogning under Vetenskapsfestivalen i Göteborg den 19 April 2018. Årets Vetenskapsfestival belyser hur vi alla är sammanlänkade - i allt ifrån cellerna i vår kropp till globala nätverk. Focali riktar i år strålkastaren mot hur vår konsumtion och import av mat påverkar miljö och människor i produktionsländerna, och hur vi gemensamt kan arbeta för att få de långa komplexa kedjorna av leverantörer hållbara och fria från avskogning. Hur ska konsumenten tänka? Är certifierad mat lika med hållbar mat? Går det att avsluta tropisk avskogning om vi fortsätter konsumera produkter med palmolja? Vilken roll spelar transparens? Och var ligger det största ansvaret i dessa frågor?

Föreläsare: Martin Persson, Forskare och docent vid fysisk resursteori, Chalmers. Maria Rydlund, sakkunnig tropisk skog, Naturskyddsföreningen. Christina Karlsson, Hållbarhetsstrateg Livsmedel, Ica.

Datum: 2018-04-19

Tid: 18:30 - 19:30

Kategorier: Miljö

Arrangör: Focali/Vetenskapsfestivalen

Plats: Pedagogen, Hus A, sal AK2 136

Evenemangslänk: Läs mer om Konsumera mat utan tropisk avskogning - går det?

Kontaktperson: Linda Hansson

Telefon: 031-786 92 22

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2011-09-01
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?