Anständiga arbetsvillkor och ekonomisk tillväxt - Lärarfortbildning om globala målen för hållbar utveckling

Workshop

Välkommen till en lärarfortbildning om anständiga arbetsvillkor och ekonomisk tillväxt! Lyssna på inspirerande forskare från Chalmers och Göteborgs universitet och deltag i konkreta workshopar med pedagoger från Universeum och Världskulturmuseet.

Nu är det dags för det åttonde målet - Anständiga arbetsvillkor och ekonomisk tillväxt - i lärarfortbildningarna om de globala målen för hållbar utveckling.

Eftermiddagen inleds med två föreläsningar där forskare från Chalmers och Göteborgs universitet inspirerar och berättar om ett av målen utifrån sin forskning och visar på vilket sätt vetenskapen kan bidra till att uppnå målet. Efter frågestund och fika med forskarna och lärarkollegor leder pedagoger från Universeum och Världskulturmuseet workshopar om hur man kan arbeta vidare med målet i skolan. Dagen avslutas med pedagogiska tips då alla medverkande får en kortlek om de globala målen att använda i sin undervisning.

Lärarfortbildningarna om de globala målen vänder sig till yrkesverksamma lärare från förskola, grundskola, gymnasium och vuxenutbildning samt lärarstudenter. Serien har pågått sedan 2016 och ges vid två tillfällen per termin. Lärarfortbildningarna gick till final i UNDP:s vårgala 2018 om globala målen i kategorin "Bästa partnerskap".

Vid höstterminens andra tillfälle handlar det om mål 8 Anständiga arbetsvillkor och ekonomisk tillväxt: Verka för en inkluderande och långsiktigt hållbar ekonomisk tillväxt, full och produktiv sysselsättning med anständiga arbetsvillkor för alla. Detta mål kommer vi bland annat belysa genom att lära oss mer om hållbart arbetsliv som återkommer i flera av delmålen och om hållbar turism som finns specifikt i delmål 8.9.

Föreläsare:

Erik Lundberg, Centrum för turism, Göteborgs universitet
Erik är forskare vid Företagsekonomiska institutionen och föreståndare vid Centrum för turism (CFT) - en tvärvetenskaplig samverkansplattform mellan akademin och näringslivet. CFT har som uppdrag att bidra med kunskapsutveckling inom turismområdet och har en lång tradition av att inkludera ett hållbarhetsperspektiv i kursutbud, samverkansprojekt och forskning.

Carl Wänström, Teknikens ekonomi och organisation, Chalmers
Carl forskar och undervisar inom motivation, arbetsorganisation och Lean Management. Fokus ligger på hur man leder och organiserar framtidens hållbara arbetsplatser. Hur ska man leda, organisera och designa hållbara arbetsplatser? Hur kan ett hållbart arbetsliv för alla utformas? Carl är verksam vid avdelningen Supply and Operations Management på Institutionen för teknikens ekonomi och organisation.

Anmälan via Universitets- och högskolerådets verksamhet Den globala skolan.
Anmäl dig här.

Föreläsare: Erik Lundberg, Centrum för turism, Göteborgs universitet

Carl Wänström, Teknikens ekonomi och organisation, Chalmers

Datum: 2019-11-07