Framtidens arbete: ett nordiskt perspektiv

Seminarium

Centrum för forskning om arbete och sysselsättning (WE) bjuder in till webbinarium den 4 mars på temat "Framtidens arbete: ett nordiskt perspektiv". Välkomna!

Hur ser framtidens arbete i Norden ut? Större skeenden såsom klimatförändringar, demografiska förändringar, digitalisering, och globalisering men också ekonomiska och politiska förändringar påverkar hur vilka arbeten som utförs samt hur dessa organiseras och bedrivs. Hur kommer dessa förändringar påverka vad vi jobbar med och hur vi jobbar framöver? Vilka är vinnarna och förlorarna på framtidens arbetsmarknad och hur påverkar förändringarna det som brukar kallas den nordiska modellen?

Vid detta seminarium samlas nordiska arbetslivsforskare för att dela med sig av sina kunskaper om hur arbete i Norden kommer att se ut i framtiden. Kristin Alsos är forskare vid Fafo i Norge. Bertil Rolandsson är verksam som forskare vid Göteborgs Universitet, Sverige. Anna Ilsøe och Trine Pernille Larsen är forskare vid FAOS på Köpenhamns universitet, Danmark. Under webbinariet kommer vi att blanda svenska, skandinaviska och engelska.

Tid: 4 mars kl 13:00 - 14:50
Plats: Online via zoom

Webbinariet är kostnadsfritt och riktar sig till alla intresserade.

Registering: Anmäl dig här så får du en länk så att du kan ansluta till webbinariet. Till anmälan

13.00 - 13.10 Välkomna!
Moderator: Maria Norbäck, föreståndare, WE

13.10 - 13.35 Fremtidens arbeidsliv - utfordringer for de nordiske arbeidslivsmodellene