Efterspelet kring LAS: Hur blir det med kompetensutvecklingen i framtiden?

Seminarium

Centrum för forskning om arbete och sysselsättning tillsammans med Centrum för Global HRM bjuder in till ett webbinarium på temat Efterspelet kring LAS: Hur blir det med kompetensutvecklingen i framtiden?

Preliminärt datum 3 juni kl 13-15. Mer information kommer.

Livslångt lärande i allmänhet och kompetensutveckling i synnerhet är en viktig fråga när det gäller arbete och arbetsmarknadspolitik. I den pågående LAS-överenskommelsen är just kompetensutveckling för anställda en knäckfråga. På det här seminariet diskuteras hur kompetensutveckling för anställda ska organiseras i framtiden. Viktiga frågor gäller vem som ska betala; vem som ska anordna; och vem som ska välja vilken sorts kompetensutveckling som får komma ifråga.

Medverkande:

Ola Bergström, professor i företagsekonomi med omställning på arbetsmarknaden som specialitet, Göteborgs universitet

Caroline Söder, VD för TSL, Trygghetsfonden för de 2 miljoner anställda vars arbetsgivare har ett kollektivavtal med ett LO-förbund

Mikael Hansson, docent i arbetsrätt, Uppsala universitet

Moderator: Maria Norbäck, föreståndare, WE

Tid: preliminärt 3 juni kl 13:00 - 15:00

Webbinariet är kostnadsfritt och riktar sig till alla intresserade.

Datum: 2021-06-03

Kategorier: Forskning