Klimatlunch: Kan lagstiftning lösa klimatkrisen?

Med lag ska land byggas - inklusive hållbar utveckling och klimatneutralitet?

Regeringen har tillsatt en utredning som ska se över all relevant lagstiftning för att uppnå Sveriges klimatmål, på så effektiva sätt som möjligt. Vad kan vi hoppas på av utredningen? Hur kan universiteten bidra i det arbetet?

Lena Gipperth, professor i miljörätt på Göteborgs universitet och förordnad expert i ovan nämnda utredning, är särskilt inbjuden. Eventuellt kommer ytterligare experter i utredningen medverka. Inledning av Erik Mägi, doktorand i civilrätt och sammankallande i Klimatnätverket för Göteborgs Universitet och Chalmers, följt av gemensamma samtal.

Fredag 26 februari kl. 12.00-13.00.
Det finns möjlighet till drop-in och drop-ut den tid du behöver.
Zoom-länk (Meeting ID: 692 7927 3789 Passcode: 482785). Vi tillämpar "waiting room".
Länk till Facebook-event

Klimatnätverket är ett gräsrotsinitiativ av anställda Göteborgs universitet och Chalmers - som välkomnar klimatengagerade forskare, lärare, administrativ personal, ledning med flera. Med inspirationen från Friday´s for future träffas vi vissa fredagar och har klimatluncher med informella samtal om hur universiteten kan bidra till klimatomställningen. För att få inbjudningar till kommande träffar så prenumerera på nyhetsbrev från Göteborgs centrum för hållbar utveckling (GMV). Under våren 2021 planerar vi att ha klimatlunch sista fredagen i varje månad: 26 februari, 26 mars, 30 april och 28 maj.

Sammankallande Erik Mägi (Erik.magi@law.gu.se)
Vice sammankallande Maria Norbäck (maria.norback@handels.gu.se)

Datum: 2021-02-26

Kategorier: Hållbar utveckling