Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Lärande för hållbar utveckling för skolledare

Föreläsning

Lärarfortbildning om hållbar utveckling och globala målen för rektorer, skolledare, utvecklingsledare från förskola, grundskola, gymnasium, vuxenutbildning och kommun.
Vilken roll och vilket ansvar har du som skolledare för lärande för hållbar utveckling?

Varmt välkommen till en eftermiddag som vill inspirera dig som är i början av processen med lärande för hållbar utveckling att komma igång och dig som har kommit en bit på väg att fortsätta arbetet.

Under seminariet tar vi upp bland annat hur du kan ta dig an målen i styrdokumenten, vad Skolverkets kompetensutvecklande moduler om hållbar utveckling och Agenda 2030 och de globala målen.

Föreläsare: Pam Fredman var rektor vid Göteborgs universitet 2006-2017 och är nuvarande ordförande för det internationella universitetssamarbetet IAU - The International Association of Universities. Under sitt rektorsskap lyfte Pam Fredman fram vikten av lärande för hållbar utveckling inom akademin och genom IAU drev hon frågan att utbildning skulle antas av FN som ett av de globala målen.
Anna Mogren är regionansvarig för Den globala skolan, lärare inom naturvetenskapliga ämnen och filosofie doktor i biologi med inriktning mot didaktik. Hon forskar vid Karlstads universitet om skolors möjligheter att implementera hållbar utveckling i utbildning.

Datum: 2021-03-10

Tid: 15:00 - 17:00

Kategorier: Pedagogik och didaktik, Hållbar utveckling

Arrangör: Göteborgs centrum för hållbar utveckling (GMV), Den globala skolan, Universeum, Världskulturmuseet

Plats: Webbinarium

Evenemangslänk: Läs mer om Lärande för hållbar utveckling för skolledare

Kontaktperson: Mikael Östblom

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2020-06-16
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?