Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Hur stöttar vi bäst forskare i Göteborg vid tvärvetenskapliga utlysningar för en hållbar omställning?

Seminarium

Att adressera hållbarhet blir allt viktigare i samhället och för forskningsfinansiärer. Hur väl rustade är forskare i Göteborg för att bidra med kunskap för en hållbar omställning? Och vilket stöd kan och bör ges från våra universitet för att främja tvärvetenskapliga och transdisciplinära forskningsprojekt? Det är några av frågorna som berörs på detta möte, för institutions- och fakultetsledning samt styrkeområdesledare vid Chalmers och Göteborgs Universitet.

Möte för institutions/fakultets-ledning och styrkeområdesledare vid Chalmers och Göteborgs Universitet

Göteborgs Centrum för hållbar utveckling, GMV genomför just nu en analys av varför forskare vid Chalmers och Göteborgs Universitet inte lyckades dra hem några projekt i Formas riktade utlysning "Förverkliga de Globala hållbarhetsmålen". Detta trots stor informationssatsning och ovanligt många ansökningar från Göteborg (17% av alla ansökningar kom från Göteborgs Universitet eller Chalmers). På detta möte får du ta del av några av analysens slutsatser och diskutera huruvida de säger något om hur väl rustat forskarsamfundet i Göteborg är för att bidra med kunskap för en hållbar omställning. Dessutom önskar vi diskutera möjligheter och utmaningar för att stärka och effektivisera det stöd som idag ges till forskare för den här typen av tvärvetenskapliga utlysningar.

Inbjudan med anmälningslänk har skickats till institutions- och fakultetsledningar samt styrkeområdesledare vid Chalmers och Göteborgs Universitet. Om du inte har fått inbjudan och vill delta, kontakta: caroline.petersson@chalmers.se

Datum: 2021-05-27

Tid: 13:00 - 14:30

Kategorier: Hållbar utveckling

Arrangör: Mötet arrangeras av Göteborgs centrum för hållbar utveckling i samarbete med Chalmers Grants Office och Forsknings och innovationskontoret på Göteborgs Universitet.

Evenemangslänk: Läs mer om Hur stöttar vi bäst forskare i Göteborg vid tvärvetenskapliga utlysningar för en hållbar omställning?

Kontaktperson: Caroline Petersson

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2020-06-16
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?