European Aerosol Conference 2019

Tid: 2019-08-25 kl 08:00,
Plats: Svenska Mässan, Gothenburg, Sweden

Evenemangstyp: Konferens

Join colleagues from all areas of aerosol science at EAC2019, 25-30 August 2019.

Solutions Initiative Forum - Air

Tid: 2019-08-28 kl 12:00,
Plats: Svenska mässan, Mässans Gata 24

Evenemangstyp: Konferens

Air pollution causes 7 million premature deaths globally every year, of which 11 000 in the Nordic countries. Improved air quality is a global challenge for human health and sustainable development - and joint problems require joint solutions.

Shipping and the Environment II

Tid: 2019-09-04 kl 09:00,

Evenemangstyp: Konferens

An International conference on the environmental impacts of shipping and their coupling to the development of the maritime transport sector, policies and marine spatial planning.

International Transdisciplinarity Conference 2019

Tid: 2019-09-10 kl 08:00,
Plats: Konferenscentrum Wallenberg, Medicinaregatan 20 A

Evenemangstyp: Konferens

JOINING FORCES FOR CHANGE Save the date! 10-13 september, 2019.

SDGs in an (anti)globalized world - a blessing or a curse for sustainable development?

Tid: 2019-09-16 kl 11:30,

Evenemangstyp: Möte

The Gothenburg Centre for Sustainable Development (GMV) and Gothenburg Centre of Globalization and Development (GCGD) invite you to a Researchers´ lunch to discuss future collaboration between researchers interested in growing nationalism, populism and anti-globalization trends around the world, and how these trends may influence the fulfillment (or not) of the Sustainable Development Goals (SDGs). What does current research say about the relationship between globalization, antiglobalization and sustainable development, and what more do we need to know? These are some of the questions that will be raised and discussed during this lunch. We hope you will join us.

Ingen fattigdom - Lärarfortbildning om globala målen för hållbar utveckling

Tid: 2019-09-19 kl 13:00,
Plats: Universeum

Evenemangstyp: Workshop

Välkommen till en lärarfortbildning om att avskaffa all form av fattigdom överallt! Lyssna på inspirerande forskare från Chalmers och Göteborgs universitet och deltag i konkreta workshopar med pedagoger från Universeum och Världskulturmuseet.

Föreläsare: Bent Jörgensen, Institutionen för globala studier, Göteborgs universitet
Sandra Valencia, Mistra Urban Futures, Chalmers

Klimatneutrala godstransporter - vad innebär 70% målet i praktiken?

Tid: 2019-09-30 kl 13:00,
Plats: 7A Centralen, Vasagatan 7, Stockholm

Evenemangstyp: Konferens

KNEG:s årliga resultatkonferens får ny kostym då den i år arrangeras i samarbete med NTM ¿ Network for transport Measure. Med denna gemensamma kraftsamling belyser vi vad som konkret behöver göras för att nå 70%-målet till 2030.

Lärande för hållbar utveckling - så gör du!

Tid: 2019-10-14 kl 08:30,
Plats: Världskulturmuseet, Södra vägen 54

Evenemangstyp: Utbildning

Fortbildning om hur du kan undervisa utifrån de globala målen Är du pedagog, skolledare eller lärarstudent och vill skaffa dig fler verktyg och mer inspiration för ditt arbete med de globala målen för hållbar utveckling? Välkommen till vår lärarfortbildning!

Act Sustainable 2019 - Save the Date

Tid: 2019-11-04 kl 09:00,

Evenemangstyp: Temadag

Save the Date! Varmt välkommen till Act Sustainable 2019! - en hållbarhetvecka för studenter i Göteborg.

Saving the planet and leaving no-one behind: Can 'governance through goals' work in an unruly world?

Tid: 2019-11-06 kl 13:15,
Plats: Annedalseminariet, Seminariegatan 1 A - Room 204

Evenemangstyp: Debatt

Roundtable at Act Sustainable, a sustainability week for students and staff at University of Gothenburg and Chalmers University of Technology: 4-9 November 2019.

Hållbar turism - Globala målen 8 & 12

Tid: 2019-11-06 kl 18:00,
Plats: Ekocentrum Aschebergsgatan 44

Evenemangstyp: Föreläsning

FN:s medlemsländer har antagit 17 globala mål för hållbar utveckling i Agenda 2030. I en serie föreläsningar berättar forskare från Chalmers och Göteborgs universitet om målen utifrån sin forskning och vad vi kan göra för att uppnå dem. Vid varje tillfälle berättar två forskare om två av målen och hur de är sammankopplade. Nu är det dags för mål 8 om anständiga arbetsvillkor och ekonomisk tillväxt, samt mål 12 om hållbar produktion och konsumtion. Dessa mål binds ihop bland annat genom de två delmål som handlar om främja en hållbar turism.

Föreläsare: Erik Lundberg
Jörgen Larsson

Anständiga arbetsvillkor och ekonomisk tillväxt - Lärarfortbildning om globala målen för hållbar utveckling

Tid: 2019-11-07 kl 13:00,
Plats: Världskulturmuseet, Södra vägen 54

Evenemangstyp: Workshop

Välkommen till en lärarfortbildning om anständiga arbetsvillkor och ekonomisk tillväxt! Lyssna på inspirerande forskare från Chalmers och Göteborgs universitet och deltag i konkreta workshopar med pedagoger från Universeum och Världskulturmuseet.

FÅ VÅRT NYHETSBREV

Få nyheter i din inkorg varannan vecka om forskning, seminarier, konferenser och annat aktuellt inom hållbar utveckling vid Chalmers och Göteborgs universitet.

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2017-11-21