Facilitating Higher Educations´ Engagement with the SDGs

Tid: 2018-12-14 kl 09:00,
Plats: Veras Gräsmatta, Vera Sandbergsallé 8, Gothenburg

Evenemangstyp: Seminarium

Welcome to a forum that brings together different stakeholders from University of Gothenburg and Chalmers, and creates a platform for sharing knowledge and experience around the SDGs. The forum presents a wide range of areas including: GMV´s work and strategic plan with the SDGs, different tools to work with and integrate the SDGs into education/research and also sharing existing exemplary practices across the two universities. The forum invites both students and staff in both universities.

Psykisk ohälsa och stress i arbetslivet

Tid: 2019-02-19 kl 13:15,
Plats: Handelshögskolan, Vasagatan 1 - OBS lokaländring till Malmstenssalen (tidigare SEB salen)

Evenemangstyp: Seminarium

Psykisk ohälsa har blivit allt vanligare i Sverige och ligger i dag bakom en mycket stor andel av sjukskrivningarna. Även internationellt rör det sig om ett stort och växande problem. Man kan ställa många frågor i anslutning till den utveckling som äger rum. Vilka är de underliggande orsakerna? Ligger de främst i arbetslivet eller i samspelet mellan arbete och övrigt liv? Vilka svårigheter möter dem som ska bedöma rätten till sjukskrivning? Hur ser förutsättningarna ut att komma tillbaka i arbete efter sjukskrivning för en psykiatrisk diagnos? Det är viktigt att identifiera de avgörande stressfaktorerna inom och utanför arbetslivet. När det gäller återgång i arbete är självfallet hälsotillståndet centralt men också interaktionen mellan arbetsgivaren och den anställde liksom möjligheterna till anpassning av arbetet. Vid vårt seminarium kommer dessa och näraliggande frågor att belysas av en rad forskare med stor kompetens inom området.

Ingen hunger - Lärarfortbildning om globala målen för hållbar utveckling

Tid: 2019-02-25 kl 13:00,
Plats: Universeum

Evenemangstyp: Workshop

Välkommen till en lärarfortbildning om att avskaffa hunger, uppnå tryggad livsmedelsförsörjning och förbättrad nutrition samt främja ett hållbar jordbruk! Lyssna på forskare från Chalmers och Göteborgs universitet och deltag i workshopar med pedagoger från Universeum och Världskulturmuseet.

Hållbar konsumtion och produktion - Lärarfortbildning om globala målen för hållbar utveckling

Tid: 2019-04-10 kl 13:00,
Plats: Världskulturmuseet, Södra vägen 54

Evenemangstyp: Workshop

Välkommen till en lärarfortbildning om att säkerställa hållbara konsumtions- och produktionsmönster! Lyssna på forskare från Chalmers och Göteborgs universitet och deltag i workshopar med pedagoger från Universeum och Världskulturmuseet.

Sea and Society Talk: European Seascapes in Transition

Tid: 2019-11-08 kl 11:50,
Plats: Handelshögskolan, Vasagatan 1 - SEB-salen

Evenemangstyp: Seminarium

Hur ska aktörer samverka på ett bra sätt för att arbeta mot hållbarhetsmålen i styrning och förvaltning av kustområden? På nästa Sea and Society Talk presenterar socialantropologerna Annelie Sjölander-Lindqvist och Simon Larsson sin studie av ett projekt som syftar till att skapa samarbeten mellan olika aktörer som arbetar med förvaltning och styrningen av den svenska västkusten.

Föreläsare: Simon Larsson and Annelie Sjölander-Lindqvist, University of Gothenburg

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få nyheter i din inkorg varannan vecka om forskning, seminarier, konferenser och annat aktuellt inom hållbar utveckling vid Chalmers och Göteborgs universitet.

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2017-11-21