Urban Lunch-time: Hur får vi en mer jämlik tillgång till staden?

Tid: 2020-12-08 kl 11:30,

Evenemangstyp: Seminarium

Projektet Accessible Cities, i partnerskap mellan Göteborgs stad och Nelson Mandela Bay Municipality i Sydafrika, berättar om insikter som vuxit fram under de senaste åren. Projektet som ingår i Urban Futures har arbetat med att ta fram rekommendationer för hur de två städerna kan byggas för att öka invånarnas tillgång till staden och skapa mer rättvisa städer. Man har utgått från förortsområden och belyst lokalsamhällets roll och anknytning och tillgång till resten av staden.

Föreläsare: Staffan Claesson, bolagsstrateg stadsutveckling, Framtiden Byggutveckling Anna Olsson, översiktsplanerare, Stadsbyggnadskontoret, Göteborgs stad Åsa Lorentzi, enhetschef, team jämlikt, Östra Göteborg, Göteborgs stad

Lagstadgade minimilöner - något för Sverige?

Tid: 2020-12-09 kl 13:00,

Evenemangstyp: Seminarium

Centrum för forskning om arbete och sysselsättning - Work and Employment Research Center bjuder in till öppet webbinarium den 9 december på temat "Lagstadgade minimilöner - något för Sverige?". Välkomna!

Sustainable development in education - Workshop with SDG Impact Assessment Tool

Tid: 2020-12-10 kl 13:00,

Evenemangstyp: Workshop

On behalf of the Board of Education, the Sustainability Labeling System at the University of Gothenburg will be revised during 2020/2021. One possibility that stands out is to relate it to the Sustainable Development Goals (SDGs).

Re-opening the bin - Waste, economy, culture and society

Tid: 2021-06-10 kl 09:00,

Evenemangstyp: Konferens

The purpose of this transdisciplinary and international conference is to gather scholars from the social sciences and the humanities, from the global South and the global North, together with practitioners to critically discuss the places, roles and trajectories as well as the meanings, practices, and vocabularies of waste in culture, economy and society.

FÅ VÅRT NYHETSBREV

Få nyheter i din inkorg varannan vecka om forskning, seminarier, konferenser och annat aktuellt inom hållbar utveckling vid Chalmers och Göteborgs universitet.

Bli prenumerant

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2017-11-21