Kalendarium

Kamran Rashidi: Sustainable Supplier Selection in the Logistics Industry: A Comparison of Alternative Approaches

Tid: 2019-12-10 kl 10:00,
Plats: Handelshögskolan, Vasagatan 1 - C24

Evenemangstyp: Disputation

Kamran Rashidi disputerar i företagsekonomi på avhandlingen "Sustainable Supplier Selection in the Logistics Industry: A Comparison of Alternative Approaches"

Framtidens proteiner växer i havet!

Tid: 2019-12-11 kl 09:30,
Plats: Kristineberg marina forskningsstation vid Göteborgs universitet i Fiskebäckskil

Evenemangstyp: Konferens

Hur kan vi skala upp de lokala biomarina näringarna i Västsverige och få ut fler hållbara och proteinrika livsmedel från havet till samhället? Och hur kan vi arbeta kring förändrade normer och konsumtionsmönster för att ytterligare öka efterfrågan? Det är några av de frågor som kommer att beröras på Agenda 2030 i Väst forumträff om proteinrika livsmedel från havet. Dessutom bjuds det på tångbaserad jullunch samt rundvandring på Kristineberg.

Urban Lunch-time: Storstädernas jämlikhetsarbete - hur ser det ut?

Tid: 2019-12-11 kl 11:30,
Plats: Göteborgs Stadsmuseum, Norra Hamngatan 12, Göteborg

Evenemangstyp: Seminarium

Stockholm, Göteborg och Malmö har under 2010-talet arbetat fokuserat med jämlikhetsfrågorna på delvis lika, delvis lite olika sätt, men med den gemensamma målsättningen att minska skillnaderna människorna emellan i städerna.

Nya perspektiv på kunskapsutvecklingen i arbetslivet

Tid: 2019-12-12 kl 13:00,
Plats: Sparbankssalen, Högskolan Borås

Evenemangstyp: Seminarium

Vad kan arbetslivet lära av elitidrotten? Vad kan arbetslivet lära av äldre? Och av brukare och medarbetare inom socialtjänsten? Detta seminarium fokuserar hur arbetslivet kan ha nytta av färdigheter och kompetens som finns inom sektorer och bland grupper som sällan utgjort inspiratörer för kunskapsutveckling i arbetslivet - elitidrotten, äldres unika kompetens och brukare & medarbetare inom socialtjänsten.

A psychological perspective on environmental policy support

Tid: 2019-12-13 kl 13:00,

Evenemangstyp: Licentiatseminarium

Sea & Society Day 2019

Tid: 2019-12-17 kl 13:00,
Plats: Universitetsbyggnaden Vasaparken, Universitetsplatsen 1 - Torgny Segerstedtsalen, Vasaparken 1

Evenemangstyp: Temadag

The UN Decade of Ocean Science - what is it & how can we work with it? Welcome to a day of information, inspiration, activation, networking and fun.

Hållbar industri, innovationer och infrastruktur - Lärarfortbildning om globala målen för hållbar utveckling

Tid: 2020-02-27 kl 13:00,
Plats: Universeum

Evenemangstyp: Workshop

Välkommen till en lärarfortbildning om hållbar industri, innovationer och infrastruktur! Lyssna på inspirerande forskare från Chalmers och Göteborgs universitet och deltag i kreativa workshopar med pedagoger från Universeum och Världskulturmuseet.

Föreläsare: Hans Hellsmark, Institutionen för Teknikens ekonomi och organisation, Chalmers

God utbildning för alla - Lärarfortbildning om globala målen för hållbar utveckling

Tid: 2020-03-23 kl 13:00,
Plats: Världskulturmuseet, Södra vägen 54

Evenemangstyp: Workshop

Välkommen till en lärarfortbildning om god utbildning för alla! Lyssna på inspirerande forskare från Chalmers och Göteborgs universitet och deltag i kreativa workshopar med pedagoger från Universeum och Världskulturmuseet.

Rethinking Higher Education 2020

Tid: 2020-03-28

Evenemangstyp: Konferens

Students, teachers, researchers and other professionals are invited to a one-day conference on Saturday 28 March 2020 to discuss how to put the Sustainable Development Goals (SDGs) into action in our educational programs, research, and collaborations with society.

Re-opening the bin - Waste, economy, culture and society

Tid: 2020-06-11 kl 09:00,

Evenemangstyp: Konferens

The purpose of this transdisciplinary and international conference is to gather scholars from the social sciences and the humanities, from the global South and the global North, together with practitioners to critically discuss the places, roles and trajectories as well as the meanings, practices, and vocabularies of waste in culture, economy and society.

FÅ VÅRT NYHETSBREV

Få nyheter i din inkorg varannan vecka om forskning, seminarier, konferenser och annat aktuellt inom hållbar utveckling vid Chalmers och Göteborgs universitet.

Bli prenumerant

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2017-11-21