Avslutningsfika för Katarina Gårdfeldt

Tid: 2017-12-19 kl 14:00,

Evenemangstyp: Socialt

Välkommen på avslutningsfika för GMV:s föreståndare Katarina Gårdfeldt.

Multipla stressfaktorer och kemikalieblandningar: En gemensam utmaning?

Tid: 2018-01-31 kl 09:00,
Plats: Universitetsbyggnaden Vasaparken, Universitetsplatsen 1

Evenemangstyp: Seminarium, Föreläsning

Vår nuvarande epok kännetecknas av mänskliga samhällens påverkan på ekosystem, av ett tidigare oöverträffat slag, genom flera mänskligt skapade stressfaktorer. De här faktorerna innefattar minskat antal habitat, invasiva arter och föroreningar från toxiska ämnen.

Föreläsare: Professor Dr. Ralf B. Schäfer (Phd 2008), working group leader in Quantitative Landscape Ecology, is professor at the University Koblenz-Landau since 2010 in the Institute for Environmental Sciences. With other 130 staff members and 12 professors, the Institute for Environmental Sciences is one of the largest german University Institutes devoted to research in the Environmental Sciences. Ralfs main expertise is the exposure and effects of different environmental stressors, with a particular emphasis on organic toxicants, on freshwater invertebrates, microbes and ecosystem functions using field investigations and different statistical and spatial modelling techniques. He has published over 80 articles in international peer-reviewed journals including leading multidisciplinary journals.

God hälsa och välbefinnande - Lärarfortbildning om globala målen för hållbar utveckling

Tid: 2018-02-20 kl 13:00,
Plats: Universeum, Södra vägen 50, Göteborg

Evenemangstyp: Workshop

Välkommen till en lärarfortbildning om hälsa, välbefinnande och hållbar utveckling! Lyssna på forskare från Chalmers och Göteborgs universitet och deltag i workshopar med pedagoger från Universeum och Världskulturmuseet.

Föreläsare: Gunilla Krantz, Institutionen för Medicin, Göteborgs universitet
Carl Brunius, Institutionen för Biologi och bioteknik, Chalmers

Forskarlunch om hållbar utveckling och turism

Tid: 2018-02-28 kl 11:30,
Plats: Göteborgs miljövetenskapliga centrum, GMV, Aschebergsgatan 44, 3 tr

Evenemangstyp: Möte

Göteborgs miljövetenskapliga centrum, GMV och Centrum för turism bjuder in forskare, lärare och doktorander vid Chalmers och Göteborgs universitet för att diskutera forskning om turism och hållbar utveckling och hur området kopplar till de globala målen för hållbar utveckling.

Föreläsare: John Armbrecht, föreståndare Centrum för turism
Erik Lundberg, Centrum för turism
Anna Nordén, SDSN Northern Europe och GMV

Prenumerera på nyheter från GMV

GMV på twitter

Ta del av GMV:s nyhetsbrev

Se senaste nyhetsbreven med aktuellt inom hållbar utveckling vid GMV, Chalmers och Göteborgs universitet.

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2017-11-21