Kalendarium

IT-prylar och bilar - Utmanande men viktiga att återvinna för en cirkulär ekonomi!

Tid: 2018-08-13 kl 15:30,
Plats: Ekocentrum

Evenemangstyp: Föreläsning

Vad händer med din mobil eller dator efter att du slängt den? Vart tar bilen vägen då du bestämt dig för att göra dig av med den? Populärvetenskaplig föreläsning med Magnus Andersson, doktorand vid avdelningen för Miljösystemanalys på Chalmers.

Föreläsare: Magnus Andersson, doktorand vid avdelningen för Miljösystemanalys på Chalmers Tekniska Högskola.

Forum för normkritisk forskning

Tid: 2018-08-16 kl 08:30,

Evenemangstyp: Aktivitet

Euro Pride är ett årligt återkommande internationellt arrangemang som lockar besökare från hela Europa. EuroPride är Europas största hbtq-arrangemang och i år startar festivalen i Stockholm och fortsätter sedan i Göteborg. I Göteborg arrangeras EuroPride av West Pride och pågår den 14 augusti - 19 augusti.

Omic approaches in biofilm research: advances in ecology and ecotoxicology

Tid: 2018-09-11 kl 09:00,
Plats: Sven Lovén Centre for Marine Infrastructure, Kristineberg, Sweden

Evenemangstyp: Workshop

Welcome to the 5th Biofilm workshop - Omic approaches in biofilm research: advances in ecology and ecotoxicology - to be held 11-13th of September 2018 at Sven Lovén Centre Kristineberg, Sweden.

Forum Invitation on 20/9-2018

Tid: 2018-09-20 kl 08:50,
Plats: Pedagogen, Västra hamngatan 25 - Building A, Room A1 336

Evenemangstyp: Seminarium

The sustainability coordinators and the environmental management team at Gothenburg Centre for Sustainable development (GMV) have been organizing a series of forum that brings together staff and students interested in sustainability. It is with great pleasure that the team informs you the plan for the third forum entitled: Facilitating Sustainability in Science and Society through Boundary crossing and transdisciplinary work ¿ what role for the modern university?

Föreläsare: Henrietta Palmer, artistic professor in urban design at ACE/ Chalmers and deputy scientific director at Mistra Urban Futures - Merritt Polk, professor in Human Ecology at the School of Global Studies - Ingela Bursjöö, associate lecturer at Physics at University of Gothenburg - Helene Ahlborg, postdoctoral research fellow at School of Global Studies, Gothenburg University - Helena Pedersen, associate professor in education and senior lecturer at the department of pedagogical, curricular and professional studies - Daniel Brandt, lead project manager at the University of Gothenburg and founder of Black Dot.

Act! Sustainable

Tid: 2018-09-24 kl 09:00,
Plats: Göteborg

Evenemangstyp: Temadag

Alla studenter och all personal vid Göteborgs universitet och Chalmers välkomnas till Act! Sustainable - veckan som uppmanar till handling för en hållbar utveckling.

Målmedvetenskap live - stafettsamtal om de globala målen

Tid: 2018-09-24 kl 15:30,
Plats: Chalmers Vasaområde - Veras gräsmatta, Vera Sandbergs allé 8

Evenemangstyp: Debatt

Välkommen till en liveinspelning av podden Målmedvetenskap då forskare från Chalmers och Göteborgs universitet diskuterar med varandra parvis i en serie stafettsamtal. Samtalen kretsar kring de globala målen för hållbar utveckling med fokus på entreprenörskap och innovation. Vad krävs av forskningen och forskarna för att uppnå målen, hur kan vi stimulera och stötta innovativa hållbara lösningar och hur kan studenter bidra? Detta är öppningsevent för Act Sustainable, då Göteborgs universitets prorektor Mattias Goksör inviger årets hållbarhetsvecka för studenter.

Forskarfredag om nyckelpigor och AI: Artidentifiering med artificiell intelligens

Tid: 2018-09-28 kl 15:00,
Plats: Universeum

Evenemangstyp: Aktivitet

Hur kan artificiell intelligens bidra till att bevara biologisk mångfald? Kan en app som känner igen olika arter av nyckelpigor vara en lösning? I Forskarfredags massexperiment 2018 "Nyckelpigeförsöket" bjuder forskare in alla intresserade att vara med och forska genom att fotografera nyckelpigor. Välkommen till Forskarfredag på Universeum där du får lära dig mer om hur artificiell intelligens kan användas för att öka kunskapen om biodiversitet. Hur fungerar appar med bildigenkänning? Vilken roll kan artificiell intelligens ha för artidentifiering i framtiden? Och hur många arter av nyckelpigor finns det i Sverige idag?

Föreläsare: Martin Bergman, biolog och projektledare för Nyckelpigeförsöket på föreningen Vetenskap och allmänhet
Forskare från Chalmers och Göteborgs universitet

Hållbar energi för alla - Lärarfortbildning om globala målen för hållbar utveckling

Tid: 2018-10-18 kl 12:00,
Plats: Universeum

Evenemangstyp: Workshop

Välkommen till en lärarfortbildning om hållbar energi för alla! Lyssna på forskare från Chalmers och Göteborgs universitet och deltag i workshopar med pedagoger från Universeum och Världskulturmuseet.

Minskad ojämlikhet - Lärarfortbildning om globala målen för hållbar utveckling

Tid: 2018-11-22 kl 13:00,
Plats: Världskulturmuseet, Södra vägen 54

Evenemangstyp: Workshop

Välkommen till en lärarfortbildning om att minska ojämlikheten inom och mellan länder! Lyssna på forskare från Chalmers och Göteborgs universitet och deltag i workshopar med pedagoger från Universeum och Världskulturmuseet.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få nyheter i din inkorg varannan vecka om forskning, seminarier, konferenser och annat aktuellt inom hållbar utveckling vid Chalmers och Göteborgs universitet.

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2017-11-21