Lärande för hållbar utveckling för skolledare

Tid: 2021-03-10 kl 15:00,
Plats: Webbinarium

Evenemangstyp: Föreläsning

Lärarfortbildning om hållbar utveckling och globala målen för rektorer, skolledare, utvecklingsledare från förskola, grundskola, gymnasium, vuxenutbildning och kommun. Vilken roll och vilket ansvar har du som skolledare för lärande för hållbar utveckling?

Föreläsare: Pam Fredman var rektor vid Göteborgs universitet 2006-2017 och är nuvarande ordförande för det internationella universitetssamarbetet IAU - The International Association of Universities. Under sitt rektorsskap lyfte Pam Fredman fram vikten av lärande för hållbar utveckling inom akademin och genom IAU drev hon frågan att utbildning skulle antas av FN som ett av de globala målen.
Anna Mogren är regionansvarig för Den globala skolan, lärare inom naturvetenskapliga ämnen och filosofie doktor i biologi med inriktning mot didaktik. Hon forskar vid Karlstads universitet om skolors möjligheter att implementera hållbar utveckling i utbildning.

Att arbeta i klädbranschen

Tid: 2021-03-24 kl 13:00,

Evenemangstyp: Seminarium

Centrum för forskning om arbete och sysselsättning (WE) bjuder tillsammans med Centre for Retailing vid Handelshögskolan in till ett webbinarium den 24 mars på temat "Att arbeta i klädhandeln". Välkomna!

Urban Lunch-time: Effekter av förtätning, från välbefinnande och hälsa till transport och ekonomi

Tid: 2021-03-25 kl 11:30,

Evenemangstyp: Föreläsning

Förtätning är en allmänt accepterad strategi inom hållbar stadsplanering. En nyligen utförd granskning av förtätningsargument i översiktsplaner och forskning på området visar att planerare ofta är mer positiva till förtätning än vad forskningsresultaten är. Lösningen är inte att sätta förtätning som strategi åt sidan, men det krävs en fördjupad förståelse varför negativa effekter kan uppstå.

Vegetation atmosphere interactions, air pollution

Tid: 2021-03-31 kl 12:00,

Evenemangstyp: Föreläsning

Welcome to this GAC Lunch seminar with Håkan Pleijel.

Hemarbete, ledarskap och medarbetarskap under pandemin

Tid: 2021-04-13 kl 13:00,

Evenemangstyp: Seminarium

Centrum för forskning om arbete och sysselsättning (WE) bjuder in till webbinarium tillsammans med Högskolan i Skövde på temat "Hemarbete, ledarskap och medarbetarskap under pandemin" den 13 april kl 13:00 -14:50.

Tid: 2021-04-21 kl 09:00,

Evenemangstyp: Seminarium

Save the date! Mottagare av WIN WIN Gothenburg Sustainability Award 2021 offentliggörs på Agenda 2030 i Väst forumträff 21 april.

Urban Lunch-time: Gestaltad livsmiljö

Tid: 2021-04-21 kl 11:30,

Evenemangstyp: Föreläsning

Mer information kommer. Då öppnar även anmälan.

Sustainable Urban Blue Green Infrastructure - Optimizing socio-cultural and urban climate aspects of BGI from a geographical perspective

Tid: 2021-04-28 kl 12:00,

Evenemangstyp: Föreläsning

Welcome to this GAC Lunch seminar with Oscar Bäcklin.

Den svåra omställningen

Tid: 2021-06-03 kl 13:00,

Evenemangstyp: Seminarium

Centrum för forskning om arbete och sysselsättning (WE) bjuder tillsammans med CGHRM vid Handelshögskolan in till ett webbinarium den 3 juni på temat "Den svåra omställningen". Mer information kommer.

Re-opening the bin - Waste, economy, culture and society

Tid: 2021-06-10 kl 09:00,

Evenemangstyp: Konferens

The purpose of this transdisciplinary and international conference is to gather scholars from the social sciences and the humanities, from the global South and the global North, together with practitioners to critically discuss the places, roles and trajectories as well as the meanings, practices, and vocabularies of waste in culture, economy and society.

FÅ VÅRT NYHETSBREV

Få nyheter i din inkorg varannan vecka om forskning, seminarier, konferenser och annat aktuellt inom hållbar utveckling vid Chalmers och Göteborgs universitet.

Bli prenumerant

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2017-11-21