Air Quality Response to the COVID-19 Slowdown

Tid: 2020-06-02 kl 09:00,
Plats: Digital via Zoom

Evenemangstyp: Seminarium

On Tuesday, June 2 GAC will host a Zoom event at 09.00-11.00 Swedish Time. We have invited researchers to present data related to changes in air quality due to the COVID-19 global slowdown. Invited speakers will present first-looks at data from a couple of air quality hotspots - China and India, our local Göteborg environment, and we will have a look at the global situation.

Rundabords-samtal för forskare: Lärdomar från corona-krisen för hållbar omställning

Tid: 2020-06-11 kl 09:00,
Plats: Digitalt via Zoom

Evenemangstyp: Seminarium

Vilka lärdomar kan vi dra från corona-pandemin och tidigare kriser för att bygga ett bättre samhälle efter krisen och hur kan vi som forskar-samhälle samarbeta och bidra med ny kunskap som underlättar omställningen till ett mer hållbart ekonomisk system och samhälle? Det är några av de frågeställningar som ligger till grund för detta rundabords-samtal som riktar sig primärt till forskare från Göteborgs universitet och Chalmers.

Webbinarium: Hållbarhetsaspekter i forskningsansökningar

Tid: 2020-06-15 kl 12:45,

Evenemangstyp: Seminarium

Hur har de Globala målen för hållbar utveckling förändrat synen på hållbar utveckling och de krav som forskningsfinansiärer ställer på forskningsprojekt som de finansierar? Och hur kan man beskriva om den forskningen man vill göra påverkar målen positivt eller negativt?

Book Release: A Philosophical View of the Ocean and Humanity

Tid: 2020-09-04 kl 11:50,

Evenemangstyp: Aktivitet

A new book by Anders Omstedt from the Department of Marine Sciences that: - Emphasizes the need to change human attitudes toward the ocean. - Offers unique ideas on combining science and the arts. - Represents an important guide to transdisciplinary thinking as an antidote to tomorrow´s fragmented world. - Is a strong support to the United Nations Decade of Ocean Science for Sustainable Development (2021-2030). Welcome to a book release that is aiming for the future!

Föreläsare: Anders Omstedt, professor emeritus in oceanography at the University of Gothenburg, Department of Marine Sciences.

Vetenskapsturism, biodiversitet och marin mat

Tid: 2020-09-30 kl 18:00,
Plats: Ekocentrum, Aschebergsgatan 44

Evenemangstyp: Föreläsning

Hur kan man förena hållbar turism med hållbar hantering av marina resurser? I ett nytt projekt studeras hur vetenskapsturism i havsmiljöer kan locka till upplevelser med bland annat nya marina matprodukter. Vad finns det för råvaror från havet som inte används idag som kan nyttjas hållbart? Lyssna på två forskare som berättar om turism, marina vetenskaper och de globala målen för hållbar utveckling.

Föreläsare: Maria Persson, Institutionen för historiska studier, Göteborgs universitet

Maria Bodin, Institutionen för marina vetenskaper

Save the Date för Act Sustainable 2020

Tid: 2020-11-16 kl 08:00,

Evenemangstyp: Aktivitet

Boka 16-20 november i alla dina kalendrar, Chalmers och Göteborgs universitets hållbarhetsvecka kommer tillbaka i höst!

Act Sustainable Research Conference

Tid: 2020-11-18 kl 09:00,
Plats: Chalmers Conference Centre

Evenemangstyp: Konferens

Varmt välkommen till premiären av Act Sustainable Research Conference; en konferens för dig som är forskare vid Göteborgs Universitet och Chalmers och som vill stärka dina kontakter med hållbarhetsintresserade forskare och forskarnätverk från andra discipliner, öka din kunskap om utmaningarna vi står inför och bli bättre på påverka med din forskning. Konferensen arrangeras som en del av Chalmers och Göteborgs universitets hållbarhetsvecka Act Sustainable.

Föreläsare: Katherine Richardson, Köpenhamns universitet Christian Azar, Chalmers Tekniska Högskola Merrit Polk, Göteborgs Universitet Gabriel Wikström, Nationell Agenda 2030-samordnare Anna Jöborn, VD Mistra

Re-opening the bin - Waste, economy, culture and society

Tid: 2021-06-10 kl 09:00,

Evenemangstyp: Konferens

The purpose of this transdisciplinary and international conference is to gather scholars from the social sciences and the humanities, from the global South and the global North, together with practitioners to critically discuss the places, roles and trajectories as well as the meanings, practices, and vocabularies of waste in culture, economy and society.

FÅ VÅRT NYHETSBREV

Få nyheter i din inkorg varannan vecka om forskning, seminarier, konferenser och annat aktuellt inom hållbar utveckling vid Chalmers och Göteborgs universitet.

Bli prenumerant

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2017-11-21