Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kalendarium

Rethinking Higher Education Inspired by the Sustainable Development Goals

Tid: 2019-03-30

Evenemangstyp: Konferens

During a one-day conference, students, teachers, researchers and other higher education professionals are invited to explore how we can take responsibility for, and be inspired by, the Sustainable Development Goals in our educational programs, research, and collaboration with society.

Levande, trygga platser BID - en kunskapskonferens

Tid: 2019-04-02 kl 08:15,
Plats: Världskulturmuseet, Södra Vägen 54, hållplats Korsvägen

Evenemangstyp: Konferens

Stadens miljöer ägs av många gemensamt. Levande, trygga platser är ett samhälleligt kärnvärde som offentliga aktörer inte kan skapa på egen hand. BID-arbete har till syfte att öka trygghet, trivsel och höja kvaliteten på platser, stadens miljöer och boendemiljöer. BID syftar till organisering och finansiering av ett lokalt utvecklingsarbete som övrskrider skötselgränser och funktionsuppdelningar.

Hur främjar vi konsumtionsmönster som bidrar till de Globala målen?

Tid: 2019-04-09 kl 13:00,
Plats: Do Tank Center i Borås Skaraborgsvägen 3A Borås

Evenemangstyp: Seminarium

I samarbete med Högskolan Borås och Borås Science Park välkomnar nätverket GAME näringsliv, akademi och samhällsaktörer i Västsverige till en forumträff med Agenda 2030 i Väst på Do Tank Center i Borås den 9:e april, om en av Sveriges största utmaningar i arbetet med de Globala målen. Forumträffen bjuder på flera inspirerande inspel om hållbara konsumtionsmönster samt en workshop där vi tar oss an den gemensamma utmaningen: Hur utbildar, guidar och inspirerar vi våra unga att konsumera mer hållbart?

Ta farväl av arbetslivet eller stanna kvar?

Tid: 2019-04-09 kl 13:15,
Plats: Handelshögskolan, Vasagatan 1 - SKF-salen

Evenemangstyp: Seminarium

Att avsluta sitt arbete och gå i pension kan vara både lätt och svårt. För många - inte minst för dem som haft många slitsamma år i arbetslivet och inte orkar mer - kan pensioneringen vara ett stor lättnad. Andra med intressanta och givande arbetsuppgifter vill kanske fortsätta så länge som möjligt. Pensionen blir också olika stor beroende när man slutar och de som är tidigt utslitna får räkna med väsentligt lägre belopp. Samtidigt finns det i dag ett tryck på människor att arbeta allt längre upp i åren, eftersom antalet äldre växer i förhållande till dem i arbetsför ålder. En avgörande sida av saken är förstås om villkoren i arbetslivet kan förändras så att det blir lättare att hålla på längre. Flera forskare vid Göteborgs universitet har studerat frågor av det slag som här skisserats. Vid vårt seminarium kommer några av dem att redovisa sina resultat och sina tankar.

Hur kan lokalt medskapande och tillit påverka vägval när vi vill skapa tillgängliga städer?

Tid: 2019-04-10 kl 11:30,
Plats: Länsstyrelsen Västra Götalands län, Stora Badhusgatan 2B, Göteborg

Evenemangstyp: Seminarium

Projektet Accessible Cities, i partnerskap mellan Göteborgs stad och Nelson Mandela Bay Municipality i Sydafrika, berättar om insikter som vuxit fram under de senaste åren då projektet varit i gång. Projektet ska ta fram rekommendationer för hur de två städerna kan byggas för att öka invånarnas tillgång till staden och skapa mer rättvisa städer.

Hållbar konsumtion och produktion - Lärarfortbildning om globala målen för hållbar utveckling

Tid: 2019-04-10 kl 13:00,
Plats: Världskulturmuseet, Södra vägen 54

Evenemangstyp: Workshop

Välkommen till en lärarfortbildning om att säkerställa hållbara konsumtions- och produktionsmönster! Lyssna på forskare från Chalmers och Göteborgs universitet och deltag i workshopar med pedagoger från Universeum och Världskulturmuseet.

Lär-SUD bjuder in till nätverksträff

Tid: 2019-04-12 kl 09:00,

Evenemangstyp: Aktivitet

I denna nätverksträff med LärSUD får du följa en niondeklass i en workshop när de agerar samhällsplanerare för hållbart resande i regionen. Workshopen baseras på ett pedagogiskt material "Västsverige växer" framtaget av GR Utbildning. Materialet kopplar an till LGR 11 och GY11 (SO-och NO- ämnena, svenska och matematik). Docent Marie Thynell inleder passet med att prata om olika aspekter av hållbart resande, Vad är hållbara transporter?, Vad ser vi för trender globalt? Deltagande klass är 9C från Montessoriskolan Elysseum tillsammans med lärare Karin Wikström. Andréa Kihl, GR, processleder workshopen med eleverna.

Föreläsare: Marie Thynell, Docent vid Institutionen för globala studier

Hållbara bostäder för seniorer

Tid: 2019-05-15 kl 09:15,
Plats: Elite Park Avenue konferens, Göteborg

Evenemangstyp: Konferens

Slutkonferens för projekt DIABAHS - Dialog Bygg Hållbart för Seniorer.

Individuell lönesättning

Tid: 2019-05-15
Plats: Pedagogen, Västra hamngatan 25 - Margaretha Huitfeldtsalen, Pedagogen, Hus C

Evenemangstyp: Seminarium

Välkomna på seminarium på tema lön och belöning! Seminariet arrangeras av Centrum för forskning om arbete och sysselsättning (WE) i samarbete med Centrum för Global HRM (CGHRM). Mer information kommer.

Wood, People and Society: Social Dimensions of Urban Environments.

Tid: 2019-06-12 kl 13:15,

Evenemangstyp: Seminarium

European Aerosol Conference 2019

Tid: 2019-08-25 kl 08:00,
Plats: Svenska Mässan, Gothenburg, Sweden

Evenemangstyp: Konferens

Join colleagues from all areas of aerosol science at EAC2019, 25-30 August 2019.

Shipping and the Environment II

Tid: 2019-09-04 kl 09:00,

Evenemangstyp: Konferens

An International conference on the environmental impacts of shipping and their coupling to the development of the maritime transport sector, policies and marine spatial planning.

International Transdisciplinarity Conference 2019

Tid: 2019-09-10 kl 08:00,
Plats: Konferenscentrum Wallenberg, Medicinaregatan 20 A

Evenemangstyp: Konferens

JOINING FORCES FOR CHANGE Save the date! 10-13 september, 2019.

Läs nyheter som RSS

Prenumerera på nyheter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få nyheter i din inkorg varannan vecka om forskning, seminarier, konferenser och annat aktuellt inom hållbar utveckling vid Chalmers och Göteborgs universitet.

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2017-11-21
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?