Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Forumträff Agenda 2030 i Väst: Hållbar akvakultur

Aktivitet

För femte året i rad arrangerar Agenda 2030 i Väst en forumträff i samarbete med WIN WIN Gothenburg Sustainability Award, i år med tema hållbar akvakultur. Under denna fysiska forumträff kommer du att få möjlighet att ta del av olika samhällsaktörers initiativ och perspektiv av hållbar akvakultur, få provsmaka framtidens blåa mat och få möjlighet till att utbyta tankar och idéer samt massa annan inspiration! Finalisterna av WIN WIN Award 2022 kommer även att offentliggöras under träffen. Varmt välkomna!

Denna forumträff är för dig som vill diskutera, ifrågasätta och utbyta erfarenheter kring akvakultur och de initiativ och förutsättningar som finns i Västsverige för att gynna en hållbar akvakultur. Under förmiddagen finns en bred representation för näringsliv, akademi, ideell- och offentlig sektor med.

Matproduktionen i världen står idag för drygt en fjärdedel av alla växthusgaser och är den primära orsaken till förlust av biologisk mångfald, avskogning och hotade fiskbestånd. Framför allt produktion av rött kött utgör ett stort problem och måste minska. Samtidigt förutspår FN att den globala matproduktionen behöver öka med 70 procent till år 2050. För att lösa framtidens matförsörjning behöver vi ta itu med de möjligheter ¿ och utmaningar ¿ som blå och gröna livsmedel ger.

Akvakultur, alltså odling av vattenlevande djur och växter som fiskar, musslor, kräftdjur och alger, är enligt FN:s livsmedels- och jordbruksorganisation FAO nödvändig för att klara att tillgodose näringsbehovet hos världens befolkning. Men dagens odling av fisk och skaldjur är långt ifrån alltid hållbar och problem som övergödning och markförstöring behöver åtgärdas. Innovativa sjömatsprodukter och mer hållbara foder och odlingsmetoder är därför några exempel på områden där juryn för WIN WIN Gothenburg Sustainability Award ser möjliga pristagare för 2022. Finalisterna kommer att offentliggöras under forumträffen.

Forumträffen arrangeras fysiskt och det bjuds även på lunch. Mer information om programpunkter kommer inom kort.

Läs mer om program och anmälan här

Datum: 2022-06-10

Tid: 09:00 - 13:00

Kategorier: Hållbar utveckling

Arrangör: Agenda 2030 i Väst i samarbete med Win Win Gothenburg Sustainability Award

Kontaktperson: Sofia Hedström

Läs nyheter som RSS

Prenumerera på nyheter

FÅ VÅRT NYHETSBREV

Få nyheter i din inkorg en gång i månaden om forskning, seminarier, konferenser och annat aktuellt inom hållbar utveckling vid Chalmers och Göteborgs universitet.

Bli prenumerant

 

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2023-04-25
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?