Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Lärarfortbildning om demokrati och Globala målen

Temadag

Välkommen till lärarfortbildningen om kopplingen mellan demokrati och hållbar utveckling, och om hur vi kan arbeta med demokratifrågor i skolan.

Lärarfortbildningen utgår från Världskulturmuseets utställning "Demokrati finns inte - vi gör den!". Fortbildningen riktar sig till lärare i alla skolformer, skolledare, skolans tjänstepersoner och beslutsfattare.

"Demokrati finns inte - vi gör den!" är en utställning, en digital lärresurs och ett metodutvecklande arbete om vikten av demokratiskt engagemang. I utställningen möter du människors personliga demokratiberättelser och föremål.

Projektet tar sitt avstamp i tillbakagången för demokratin. Utifrån Världskulturmuseernas samarbete med demokratiinstitutet V-Dem på Göteborgs universitet vill projektet stärka arbetet med demokratifrågor och öka medvetenheten kring globala utvecklingsfrågor.

Fortbildningen innehåller både en teoretisk och en metodisk del som utgår från utställningen.

Läs mer och anmäl dig här

Datum: 2023-02-23

Tid: 15:00 - 17:00

Kategorier: Hållbar utveckling

Arrangör: Den globala skolan (Sida), Världskulturmuseet, Universeum och Göteborgs centrum för hållbar utveckling (GMV).

Plats: Världskulturmuseet i Göteborg. Den teoretiska delen sänds även digitalt.

Kontaktperson: Mikael Östblom

Läs nyheter som RSS

Prenumerera på nyheter

FÅ VÅRT NYHETSBREV

Få nyheter i din inkorg var tredje vecka om forskning, seminarier, konferenser och annat aktuellt inom hållbar utveckling vid Chalmers och Göteborgs universitet.

Bli prenumerant

 

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2017-11-21
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?