Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Industriell Symbios - WIN WIN Gothenburg Sustainability Award

Konferens

WIN WIN Gothenburg Sustainability Award uppmärksammar år 2018 temat industriell symbios. Årets pristagare Kalundborg Symbiosis från Danmark tar emot sitt pris på kvällen den 24 oktober. I samband med deras vistelse i Göteborg anordnas en tvådagarskonferens med fokus på industriell symbios.

WIN WIN Gothenburg Sustainability Award uppmärksammar år 2018 temat industriell symbios och arrangerar i samband med samband med prisceremonin en konferens på temat.

Programtider:

Tisdag 23 oktober kl 09:00-17:00 - Industriell symbios inom byggbranschen.
Avfall från byggsektorn är enorm och väldigt lite återvinns idag. Dels finns det regelverk som hindrar avfall från att återanvändas. Men främst saknas kunskap och information hos företagen. Till denna dag bjuder vi in politiker, näringsliv, representanter från akademin och tjänstemän för att kartlägga behovet och sedan se vad för åtgärder som krävs för att komma vidare. Dagen kommer att innehålla inspirationsföreläsningar och arbete i mindre grupper.

Onsdag 24 oktober kl 09:00-15:00 - Västsvensk plattform för industriell symbios.
Vi vet att det finns en nationell samverkan som administreras från Linköpings Universitet genom Mats Eklund och Murat Mirata. Sotenäs kommun arbetar aktivt med industriell symbios i ett nära samarbete med företagen i kommunen. Dock saknas det en samverkan i Västsverige och det vill vi nu försöka skapa. Till denna dag bjuder vi in representanter från Göteborgs kommun och Västragötalandsregionen, företag i Västsverige, forskare och representanter från akademin för att tillsammans diskutera vad det finns för behov men också hur vi kan gå vidare, det krävs en samordning och någon som kan leda processen.

Mer detaljerat program kommer på webbsidan i slutet på september.

Anmälan dig till konferensen

Datum & tid: 2018-10-23 kl 09:00 till 2018-10-24 kl 15:00

Kategorier: Hållbar utveckling

Arrangör: WIN WIN Gothenburg Sustainability Award

Plats: Dome of Visions, Chalmers Lindholmen

Evenemangslänk: Läs mer om Industriell Symbios - WIN WIN Gothenburg Sustainability Award

Ytterligare information:
Industriell symbios - WIN WIN Award 2018.pdf

Kontaktperson: Nathalie Bödtker-Lund

Telefon: 0735-345484

Läs nyheter som RSS

Prenumerera på nyheter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få nyheter i din inkorg varannan vecka om forskning, seminarier, konferenser och annat aktuellt inom hållbar utveckling vid Chalmers och Göteborgs universitet.

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2017-11-21
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?