Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Lär-SUD bjuder in till projektverkstad

Seminarium

Har du en idé som du vill förverkliga? Vill du få tips på källa att söka pengar från? Vill du träffa andra som har idéer kring projekt?

Välkommen till PROJEKTVERKSTAD i nätverket Lär-SUD!


Magdalena Taube, forskare vid Göteborgs universitet, berättar om erfarenheterna från den första utlysningen av ULF-avtal. ULF är en nationell försöksverksamhet som genomförs på uppdrag av regeringen mellan år 2017 och 2021. Försöksverksamheten ska utveckla och pröva hållbara samverkansmodeller mellan akademi och skola vad gäller forskning, skolverksamhet och lärarutbildning.

UHR, Universitets-och högskolerådet. Hur kan skolan samverka med olika organisationer inom olika utbildningsområden genom internationella samarbeten? Inom ramen för Universitets-och högskolerådets internationella program är det möjligt att arbeta tillsammans med andra länder och olika typer av organisationer för att utveckla förskolan/skolans undervisning och övergripande arbete.

Du kommer att få mer information om UHR:s olika bidragsfinansierade program, ta del av goda exempel, identifiera de behov förskolan/skolan har och börja skissa på projektidéer.

Mikael Olsson, forskare vid Göteborgs universitet. Genom skolprojektet VIRTUE kan lärare och elever lära sig om och studera biologisk mångfald i olika vattenmiljöer. VIRTUEs fokus är påväxt av djur och alger på CD-liknande skivor. VIRTUE syftar till att stimulera intresset för naturvetenskap hos elever men bidrar också till fortbildning av lärare. Skolprojektet kan anpassas till olika åldrar och mognadsgrad. VIRTUE-s utvecklas nu till en europeisk skolresurs med stöd av Erasmus.Föreläsare: Anmäl dig här senast 29 januari

Datum: 2019-02-04

Tid: 14:00 - 16:30

Kategorier: Sustainable development, Samverkan, Utbildning, Pedagogik och didaktik, Hållbar utveckling, Lärande

Arrangör: Lär-SUD, GMV, Mistra Urban Futures

Plats: tbd

Evenemangslänk: Läs mer om Lär-SUD bjuder in till projektverkstad

Kontaktperson: Rebecka Hallén Jorquera

Läs nyheter som RSS

Prenumerera på nyheter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få nyheter i din inkorg varannan vecka om forskning, seminarier, konferenser och annat aktuellt inom hållbar utveckling vid Chalmers och Göteborgs universitet.

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2017-11-21
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?