Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Act Sustainable Research Conference

Konferens

Vi har mindre än tio år på oss att ställa om världen för att förverkliga de Globala målen för en hållbar utveckling. På Act Sustainable Research Conference har du möjlighet att få ny kunskap och diskutera vad forskarsamfundet i Göteborg kan bidra med för att flytta fram forskningens positioner under UN Decade of Action. Anmälan är nu öppen!

I FN:s Global Sustainable Development Report för 2019 The Future is now: Science for achieving sustainable development betonas att det finns ett brådskande behov av mer ambitiösa och transformativa åtgärder för att vi ska lyckas nå målen. Rapporten visar också på vikten av att vägarna till omställning grundar sig i vetenskap.

Hur kan forskning vid Göteborgs universitet och Chalmers bidra till denna transformation, hur utnyttjar vi bäst den kunskap och de kontakter som finns i vår forskning och för vårt nyttiggörande och vad behöver vi göra för att främja mer forskning som syftar till att ställa om samhället i en hållbar riktning? Det är några av frågeställningarna som konferensen önskar besvara.

Konferensen arrangeras på engelska och är en del av Chalmers och Göteborgs universitets hållbarhetsvecka Act Sustainable. För mer info om bekräftade talare, teman för konferensen o.s.v besök konferensens hemsida

Föreläsare: Katherine Richardson, Köpenhamns universitet Christian Azar, Chalmers Tekniska Högskola Merrit Polk, Göteborgs universitet Gabriel Wikström, Nationell Agenda 2030-samordnare Anna Jöborn, VD Mistra, med flera

Datum & tid: 2020-11-18 kl 09:00 till 2020-11-19 kl 16:00

Kategorier: Hållbar utveckling

Arrangör: Göteborgs centrum för hållbar utveckling (GMV)

Plats: Chalmers Conference Centre

Evenemangslänk: Läs mer om Act Sustainable Research Conference

Kontaktperson: Caroline Petersson

Läs nyheter som RSS

Prenumerera på nyheter

FÅ VÅRT NYHETSBREV

Få nyheter i din inkorg varannan vecka om forskning, seminarier, konferenser och annat aktuellt inom hållbar utveckling vid Chalmers och Göteborgs universitet.

Bli prenumerant

 

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2017-11-21
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?