Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Act Sustainable Research Conference

Konferens

In i det sista hoppades vi på att kunna träffas och genomföra Act Sustainable Research Conference på ett corona-säkert sätt i november. I och med rådande inriktningsbeslut från våra värduniversitet står det nu dock klart att en fysisk konferens år 2020 inte är möjlig. Istället för att flytta fram väljer vi nu att ställa om och satsa helhjärtat på en digital konferens, där du får ta del av key notes, presentera egen forskning, delta i runda bords-samtal och möjlighet att nätverka och knyta nya kontakter. Konferensen kommer att genomföras under två halvdagar 18-19 november.

Vi har mindre än 10 år på oss att transformera världen så att vi når de Globala målen för en hållbar utveckling. I FN:s Global Sustainable Development Report för 2019 The Future is now: Science for achieving sustainable development betonas att det finns ett brådskande behov av mer ambitiösa och transformativa åtgärder för att vi ska lyckas nå målen. Rapporten visar också på vikten av att vägarna till omställning grundar sig i vetenskap.

Hur kan forskning vid Göteborgs universitet och Chalmers bidra till denna transformation, hur utnyttjar vi bäst den kunskap och de kontakter som finns i vår forskning och för vårt nyttiggörande och vad behöver vi göra för att främja mer forskning som syftar till att ställa om samhället i en hållbar riktning? Det är några av frågeställningarna som konferensen önskar besvara.

Call for abstracts - deadline 20 september

Konferensen arrangeras på engelska och är en del av Chalmers och Göteborgs universitets hållbarhetsvecka Act Sustainable. För mer info om bekräftade talare, teman för konferensen o.s.v besök konferensens hemsida

Föreläsare: Katherine Richardson, Köpenhamns universitet Christian Azar, Chalmers Tekniska Högskola Merrit Polk, Göteborgs universitet Gabriel Wikström, Nationell Agenda 2030-samordnare Anna Jöborn, VD Mistra, med flera

Datum & tid: 2020-11-18 kl 09:00 till 2020-11-19 kl 16:00

Kategorier: Hållbar utveckling

Arrangör: Göteborgs centrum för hållbar utveckling (GMV)

Plats: Chalmers Conference Centre

Evenemangslänk: Läs mer om Act Sustainable Research Conference

Kontaktperson: Caroline Petersson

Läs nyheter som RSS

Prenumerera på nyheter

FÅ VÅRT NYHETSBREV

Få nyheter i din inkorg varannan vecka om forskning, seminarier, konferenser och annat aktuellt inom hållbar utveckling vid Chalmers och Göteborgs universitet.

Bli prenumerant

 

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2017-11-21
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?