Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Lärande för hållbar utveckling - så gör du!

Workshop

Lärare från förskola, grundskola, gymnasium och vuxenutbildning hälsas välkomna till en fortbildning om hur du kan undervisa utifrån de globala målen för hållbar utveckling. Lyssna på inspirerande föreläsningar med forskare och lärare och deltag i pedagogiska workshopar!

Är du pedagog, skolledare eller lärarstudent och vill skaffa dig fler verktyg och mer inspiration för ditt arbete med de globala målen?

Det är nu fem år sedan de globala målen för hållbar utveckling antogs av världens länder. Vi har fortfarande långt kvar och måste öka takten i alla led i samhället om vi ska hinna uppfylla dem till 2030. Under en eftermiddag tar vi särskilt upp delmål 4.7 - utbildning för hållbar utveckling och globalt medborgarskap - som handlar om hur skolan ska kunna ge barn och ungdomar kunskaper och färdigheter för att främja en hållbar utveckling i världen.

Programmet omfattar föreläsningar och workshoppar som ger dig både teoretiska och konkreta, praktiska ingångar till hur du kan använda Agenda 2030 och de globala målen i din undervisning.

Medverkande föreläsare:
Ingela Bursjöö forskar och undervisar om lärande för hållbar utveckling vid institutionen för didaktik och pedagogisk profession på Göteborgs universitet och hyser ett särskilt intresse för lärares förutsättningar och den konkreta undervisningspraktiken.

Ulrika Modéer, assisterande generalsekreterare i FN och chef på FN:s utvecklingsprogram, talar om de globala målen och hur pandemin påverkar arbetet med hållbar utveckling. Hon berättar om UNDP:s arbete och varför Decade of Action visat sig viktigare än någonsin.

Ulrika Hugemark är gymnasielärare på Lillerudsgymnasiet och kommer föreläsa om hur hon har utvecklat skolans internationella arbete med hållbar utveckling.

Maritta Linder Larson och Mia Lundqvist är rektorer i förskolan och kommer ge en kort bakgrund till sitt arbete med lärande för hållbar utveckling och hur de som rektorer kan inspirera och motivera pedagoger till att tänka på och arbeta med hållbarhetsfrågor.

Målgrupp för lärarfortbildningen är pedagoger inom förskola, grundskola, gymnasieskola, vuxenskola, skolledare och lärarstudenter.

Anmälan via den globala skolans webb

Föreläsare: Ingela Bursjöö, institutionen för didaktik och pedagogisk profession på Göteborgs universitet.
Ulrika Modéer, assisterande generalsekreterare i FN och chef på FN:s utvecklingsprogram, UNDP. Hedersdoktor vid Samhällsvetenskapliga fakulteten, Göteborgs universitet

Datum: 2020-09-14

Tid: 13:00 - 16:15

Kategorier: Hållbar utveckling

Arrangör: Göteborgs centrum för hållbar utveckling (GMV), UHR/Den globala skolan, Världskulturmuseet, Universeum

Plats: Digitalt möte/webbinarium

Evenemangslänk: Läs mer om Lärande för hållbar utveckling - så gör du!

Kontaktperson: Mikael Östblom

Läs nyheter som RSS

Prenumerera på nyheter

FÅ VÅRT NYHETSBREV

Få nyheter i din inkorg varannan vecka om forskning, seminarier, konferenser och annat aktuellt inom hållbar utveckling vid Chalmers och Göteborgs universitet.

Bli prenumerant

 

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2017-11-21
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://gmv.gu.se/Aktuellt/Kalendarium/?eventId=70137133678
Utskriftsdatum: 2020-10-28