Målmedvetenskap - Senaste avsnittet

Anne-Marie Tillman, Chalmers, har stafettpinnen och bjuder in Cecilia Soler, Göteborgs universitet, till ett samtal om mål 12: Hållbar produktion och konsumtion. Vi får vara med på ett samtal där två forskare har fokus på varsin ände av samma kedja, & på något sätt får dom in Zlatan också.

Det här är Målmedvetenskap

I den här podcasten får forskare från Chalmers och Göteborgs universitet samtala med varandra om forskning, samverkan och FN:s Globala mål för hållbar utveckling.

För att skapa ett publikt forum där forskare får prata om det som intresserar dem med personer de själva är intresserade av har serien fått ett stafettformat. Stafetten funkar som så att en forskare blir inbjuden till ett avsnitt av en annan forskare, och till nästa avsnitt får den inbjudne i sin tur bjuda in nästa samtalare. Det finns bara en förbehållning: den forskare de bjuder in ska komma från det andra universitetet. En forskare från Göteborgs universitet bjuder in en forskare från Chalmers, till nästa avsnitt sitter Chalmersforskaren kvar och bjuder i sin tur in en ny forskare från Göteborgs universitet och på det sättet rullar det vidare.

Till samtalet tar forskarna med sig sina kunskaper och erfarenheter präglade av det fält och de inriktningar som de brinner för, och ett av de 17 Globala målen för hållbar utveckling. I varje avsnitt får tittare och lyssnare ta del av två mål som stöts, blöts, vrids och vänds av två forskare med djup kunskap om hållbar utveckling.

Målmedvetenskap är ett forum för att visa på potentialen i att olika fält kan mötas i en gemensam målbild men utan att blunda för problematiken som uppstår när målsättningar står i konflikt med varandra. För att visa, testa, följa upp och hitta lösningar som möjliggör att alla målen kan uppnås har forskningen och akademin en nyckelroll. Kunskap och samverkan för en bättre framtid.

För att sätta fokus på samtalet är Målmedvetenskap är en filmad podcast. Avsnitten fungerar både med och utan bild, ni kan själva välja att ta del av materialet i den kanal och det format som passar bäst för stunden.

Här kommer du att kunna ta del av avsnitten - första avsnittet ute nu, här, på Itunes och snart i andra podspelare nära dig!

Text: Målmedvetenskap - Forsakrpodden om Globala målen. På gul bakgrund med podcastlogga och Globala målen-logga

Vi är Målmedvetenskap

Idéarbetet och projektledningen bakom Målmedvetenskap kommer från Mikael Östblom och Hugo Gustafsson vid Göteborgs centrum för hållbar utveckling, samtalsledare är Anna Wallin Adersjö också vid Göteborgs centrum för hållbar utveckling, podcasten är producerad av Medieteknik på Göteborgs universitet och innehållet skapas av forskare på Chalmers och Göteborgs universitet.

Projektet är finansierat med medel från Sida som administrerar en satsning på kommunikationsprojekt med avsikt att öka kunskapen och kännedomen om FN:s Globala mål för hållbar utveckling och Agenda 2030.

Se trailern

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2018-04-04