• Thomas Sterner ska övervaka Frankrikes satsning på gröna finanser

[2017-12-16] Den franska regeringen satsar stort på att öka andelen gröna finanser för att nå klimatmålen. Den 11 december presenterades rådet som ska övervaka arbetet. Två svenskar ingår i rådet, en av dessa är Thomas Sterner, professor i miljöekonomi vid Göteborgs universitet.

• SDG Christmas Calendar Goal 16

[2017-12-16] Watch interview with Sverker Jagers, Political Science at University of Gothenburg, about Sustainable Development Goal number 16: Peace, Justice and Strong Institutions.

• Nu kan du söka till den tvärvetenskapliga doktorandkursen Sustainability Opportunities

[2017-12-15] Under 2018 ger GMV för andra gången doktorandkursen "Sustainability Opportunities ¿ Exploring Sustainability at the Cross-roads of Science and Society¿. Syftet är att doktorander inom olika discipliner ska få möjlighet att sätta sig in i hållbarhetsproblematik lokalt, regionalt och globalt och kunskap om hur man arbetar med framtida lösningar i ett internationellt sammanhang.

• SDG Christmas Calendar Goal 15

[2017-12-15] Watch interview with Alexandre Antonelli, Biological & Environmental Sciences at University of Gothenburg, about Sustainable Development Goal number 15: Life On Land.

• Hållbara multimaterial formar framtidens samhälle

[2017-12-14] Kommer ni att 3D-printa flygplan? Det var en av frågorna på årets lättviktskonferens i Göteborg den 22-23 november. Ett hundratal deltagare från sex olika länder samlades för att diskutera lätta, smarta och hållbara multifunktionella material i kombination med nya digitala tekniker.¿

• SDG Christmas Calendar Goal 14

[2017-12-14] Watch interview with Bethanie Carney Almroth, Biological & Environmental Sciences at University of Gothenburg, about Sustainable Development Goal number 14: Life Below Water.

• SDG Christmas Calendar Goal 13

[2017-12-13] Watch interview with Deliang Chen, Earth Science at University of Gothenburg, about Sustainable Development Goal number 13: Climate Action.

• Hav och samhälle lanserar podcast

[2017-12-12] För att öka intresset för havsfrågor och nå ut till en bredare publik lanseras Hav och samhälle Podcast från Göteborgs universitet. I den nya podcasten hoppas vi kunna bidra till att sprida kunskap och väcka intresse för frågor som rör havet på olika sätt.

• Sök Renovas forskningsstipendium för doktorander och unga forskare inom miljöområdet

[2017-12-12] Renova donerar 50 000 kronor till ett forskningsstipendium för doktorander och unga forskare vid Chalmers och Göteborgs universitet inom alla vetenskapsområden. Forskningen ska bedrivas inom miljöområdet och ha anknytning till Renovas verksamhet.

• SDG Christmas Calendar Goal 12

[2017-12-12] Watch interview with Cecilia Solér, Business Administration at University of Gothenburg, about Sustainable Development Goal number 12: Responsible consumption and production.