Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Ledig tjänst: Kommunikatör med fokus på länkade globala utmaningar inom: skog, mark, klimat, biodiversitet, samhällsutveckling och livsmedelssystem

  [2022-07-08] Tjänsten är som kommunikatör, med vissa koordinerande arbetsuppgifter, inom ett multidisciplinärt forskarnätverk som GMV är värdorganisation för: Focali (Forest Climate Livelihoods Research network). Välkommen med din ansökan senast 31 augusti!

 • Ledig tjänst: administrativ samordnare

  [2022-07-08] Tjänsten är placerad här hos oss på GMV och delar av arbetet innebär att även ge administrativt stöd till Nationella sekretariatet för genusforskning vid Göteborgs universitet. Välkommen med din ansökan senast 15 augusti!

 • Västsvensk arena för hållbar utveckling nästa steg i GMV:s förändringsprojekt

  [2022-06-20] Sedan oktober 2021 pågår ett förändringsprojekt vid Göteborgs centrum för hållbar utveckling (GMV). Den 16 juni fattade rektorerna vid Göteborgs universitet och Chalmers beslut om att gå vidare med förslaget om att utveckla GMV till att bli en västsvensk arena för hållbar utveckling med bas i samarbetet Lärosäten Väst.

 • Marin kolonilott och omställningshotell ska byggas i Frihamnen

  [2022-06-02] En mötesplats för framtidens mat från havet ska byggas i Frihamnen i Göteborg. Den består av en havsodling för alger och musslor och ett omställningshotell för hållbara lösningar. Allt ska vara klart att visas upp under Prototyp Göteborg som är en del av Göteborgs Jubileumsfirande sommaren 2023.

 • Bo Samuelsson blickar tillbaka på 50 års samhällsdebatt

  [2022-06-01] När Sverige stod värd för FN:s första världsmiljökonferens i Stockholm 1972 hade drygt hundra doktorander, forskare och lärare vid Chalmers och Göteborgs universitet nyligen läst kursen "Den humanistiskt-naturvetenskapliga världsbilden". Kursdeltagarna blev så inspirerade av kursen att 102 av dem skrev och undertecknade ett manifest som publicerades som en debattartikel i Dagens Nyheter 8 mars 1972 inför världsmiljökonferensen. Där föreslog de många konkreta miljöåtgärder i samhället och pekade på viktiga framtida forskningsområden. Flera av kursdeltagarna blev sedan tongivande röster i samhället inom miljö- och utvecklingsfrågor. En av dem som skrev under var Bo Samuelsson, senare professor i medicin och därefter rektor för Göteborgs universitet.

 • Demokratins tillstånd i världen inleder hållbarhetsvecka

  [2022-06-01] I höst är Chalmers och Göteborgs universitets årliga hållbarhetsvecka Act Sustainable tillbaka. Den här gången med fokus på sambandet och utbytet mellan det sociala och det ekologiska klimatet med temat: Demokrati i ett föränderligt klimat. Veckan inleds med öppningsföreläsning av Staffan Ingmar Lindberg, föreståndare för Varieties of Democracy Institute (V-Dem) vid Göteborgs universitet.

 • Ansök om Renovas miljöstipendium 2022

  [2022-06-01] Renova donerar 100 000 kronor till ett forskningsstipendium för doktorander och unga forskare vid Chalmers och Göteborgs universitet inom alla vetenskapsområden. Forskningen ska bedrivas inom miljöområdet och ha anknytning till Renovas verksamhet.

 • Ledig tjänst: Projektledare inom miljö, klimat och utvecklingssamarbete

  [2022-05-31] GMV söker nu en projektledare till Sidas helpdesk för miljö och klimat. Sista ansökningsdag 2022-06-14.

 • Arbetet med urbana stationssamhällen fortsätter

  [2022-05-16] Projektet Urbana stationssamhällen - realisering av potentialer i stationsnära områden har beviljats 4,7 miljoner från Trafikverket. Projektet, som startar i september, är en direkt fortsättning på det pågående projektet Urbana stationssamhällen - förtätning av stationsnära områden för god tillgänglighet. Den analys- och utvärderingsmetod som nu håller på att utvecklas kommer att testas tillsammans med kommuner i Göteborgsregionen.

 • Pam Fredman tillförordnad föreståndare för GMV

  [2022-05-12] Göteborgs universitets tidigare rektor Pam Fredman har tillträtt som tillförordnad föreståndare för Göteborgs centrum för hållbar utveckling (GMV). Pam leder sedan tidigare ett förändringsprojekt för GMV och kommer nu också leda organisationens löpande verksamhet och verka som föreståndare fram tills årsskiftet.

Fler nyheter

Läs nyheter som RSS

Prenumerera på nyheter

Följ oss på Twitter

FÅ VÅRT NYHETSBREV

Få nyheter i din inkorg var tredje vecka om forskning, seminarier, konferenser och annat aktuellt inom hållbar utveckling vid Chalmers och Göteborgs universitet.

Bli prenumerant

 

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2021-03-26
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?