Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Året som gått och blickar framåt

  [2023-03-22] Urban Futures verksamhetsberättelse 2022 finns nu att läsa.

 • Forskarskolan Just Transitions söker doktorander

  [2023-02-16] Doktorandtjänster finns nu att söka på Chalmers, Göteborgs universitet och Linköpings universitet inom Forskarskolan Just Transitions med fokus på ledning och organisering för en rättvis klimatomställning.

 • 39 miljoner till forskarskola om rättvis klimatomställning

  [2023-02-07] Forskarskolan Just Transitions med fokus på ledning och organisering för en rättvis klimatomställning beviljas 39 miljoner kronor under fem år av Formas, det statliga forskningsrådet för hållbar utveckling. Flera doktorandtjänster går att söka redan nu.

 • Julhälsning från Urban Futures

  [2022-12-21] När vi gemensamt summerar 2022 är det mycket vi kan vara stolta över.

 • Chalmers stärker partnerskap med Östafrika genom SWEAFUN

  [2022-12-02] Att stärka partnerskap och bidra till hållbar utveckling inom strategiskt utvalda områden var på agendan när universitetsrektorer och ledande forskare från 11 universitet och 7 länder möttes för en strategisk och vetenskaplig workshop i Kigali 14-17 november.

 • Hållbarhetsvecka ger tillsammanskraft för Chalmers och Göteborgs universitet

  [2022-12-01] Med ett sprudlande mingel på Studenternas Hus som avslut har Chalmers och Göteborgs universitets hållbarhetsvecka Act Sustainable 2022 avslutats för det här året. På plats fanns, förutom bubbel och snittar, en Swap Shop, studenternas hållbarhetsföreningar och konstinstallationer. På scen fick fem studenter ta emot GUSTA-priset och danslärare framförde en gestaltning av årets tema: Demokrati i ett föränderligt klimat (Democracy in a Changing Climate).

 • Lärosäten i Västsverige diskuterade samarbete för hållbar utveckling

  [2022-12-01] "Vi behöver tvärvetenskapliga perspektiv och vi måste samarbeta på lokal och regional nivå utan att förlora det globala perspektivet". Det var ett av budskapen från Pam Fredman, tf föreståndare för Göteborgs centrum för hållbar utveckling, GMV, när hon inledde panelsamtalet om en framtida västsvensk arena för hållbar utveckling som avslutade hållbarhetsveckan Act Sustainable.

 • Ny sektion för hållbarhet på Göteborgs universitet

  [2022-11-10] En ny sektion för hållbarhet ska inrättas inom Göteborgs universitets enhet GU fastighet. Samtidigt byter enheten namn till GU fastighet och hållbar utveckling. Den nya sektionen ska fortsätta driva universitetets hållbarhetsarbete.

 • Urban Futures - Centrum för hållbar stadsutveckling på GMV söker praktikant inför våren 2023!

  [2022-10-31] Har du stort intresse för hållbar stadsutveckling? Praktisera hos oss under våren. Ansök senast 2022-11-30.

 • Marin kolonilott invigs i Frihamnen

  [2022-10-31] Den 3 november klockan 12 invigs den marina kolonilotten i Frihamnen i Göteborg. Invigningstalar gör stadsarkitekt Björn Siesjö och Ulf Dalnäs, vicedekan för samverkan på konstnärliga fakulteten vid Göteborgs universitet. En namntävling utlyses i samband med invigningen.

Fler nyheter

Läs nyheter som RSS

Prenumerera på nyheter

Följ oss på Twitter

FÅ VÅRT NYHETSBREV

Få nyheter i din inkorg var tredje vecka om forskning, seminarier, konferenser och annat aktuellt inom hållbar utveckling vid Chalmers och Göteborgs universitet.

Bli prenumerant

 

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2021-03-26
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?