Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se
GMV och våra verksamheter har sedan 1 januari 2024 uppgått i den nya organisationen Wexsus. Läs mer här www.wexsus.se
Måndag 15 januari 13:53

Nyheter

 • GMV uppgår i samverkansarenan Wexsus

  [2023-12-14] Chalmers, Göteborgs universitet och Högskolan Väst startar vid årsskiftet sin nya gemensamma samverkansarena Wexsus - West Sweden Nexus for Sustainable Development. Den nya samverkansarenan ska arbeta i nära samverkan med Västra Götalandsregionen och andra samhällsaktörer kommer bjudas in för att utveckla partnerskap. Wexsus syfte är att utbyta kunskap för att tillsammans kunna ställa om till ett hållbart samhälle. Göteborgs centrum för hållbar utveckling, GMV, upphör som organisation vid årsskiftet och uppgår då med sin verksamhet i Wexsus.

 • Ny tjänst: Föreståndare för Västsvensk arena för hållbar utveckling

  [2023-10-05] Göteborgs universitet, Chalmers tekniska högskola och Högskolan Väst söker föreståndare till en ny gemensam västsvensk arena för hållbar utveckling. Den nya verksamheten är en vidareutveckling av Göteborgs centrum för hållbar utveckling (GMV) och förväntas starta 1 januari 2024.

 • Ansök nu till 2024 års såddprojekt och satsningen forskare i praktiken

  [2023-09-04] Chalmers har avsatt 750 000 SEK för att stötta ett brett engagemang av Chalmersforskare inom Urban Futures. Satsningen pågår 2020-2024. Utlysningen för 2024 är nu öppen.

 • Urban Futures deltar på Frihamnsdagarna

  [2023-08-17] För tredje året i rad deltar Urban Futures på Frihamnsdagarna. Fredagen den 1 september gästspelar Urban Lunch-time på Frihamnsdagarna som Urban Fika-time. Ämnet som diskuteras är hur prototyper kan hjälpa oss gå från ord till handling för stadens gemensamma platser.

 • Kick-off för Forskarskolan Just Transitions

  [2023-06-22] Den 19-20 juni träffades samtliga åtta parter från akademi och praktik inom Forskarskolan Just Transitions i Linköping för en kick-off. Forskarskolan ska bygga kunskap och kompetens kring hur en rättvis klimatomställning kan förverkligas i en lokal kontext.

 • Tre lärosäten skapar samverkansarena för hållbar utveckling

  [2023-06-14] Chalmers och Göteborgs universitets gemensamma organisation Göteborgs centrum för hållbar utveckling (GMV) kommer uppgå i en ny västsvensk arena för hållbar utveckling, som startar sin verksamhet vid årsskiftet. Det är tre lärosäten: Chalmers, Göteborgs universitet och Högskolan Väst som nu utökar sitt samarbete genom att bilda en västsvensk arena för hållbar utveckling i samarbete med Västra Götalandsregionen. Arenan ska främja att kunskap används för att ställa om till ett hållbart samhälle genom att facilitera samverkan och skapa partnerskap mellan akademin och andra samhällsaktörer.

 • GMV arrangerar inte Act Sustainable i höst

  [2023-06-02] Göteborgs centrum för hållbar utveckling, GMV, är inne i ett förändringsarbete och övergår snart i en ny organisation och får ett nytt verksamhetsuppdrag. Det innebär att GMV inte arrangerar Act Sustainable under 2023 ¿ Chalmers och Göteborgs universitets gemensamma hållbarhetsvecka för studenter, lärare, forskare och annan personal.

 • Ansök om Renovas miljöstipendium 2023

  [2023-05-22] Renova donerar årligen 100 000 kronor till ett forskningsstipendium för doktorander och unga forskare vid Chalmers och Göteborgs universitet inom alla vetenskapsområden. Forskningen ska bedrivas inom miljöområdet och ha anknytning till Renovas verksamhet.

 • Året som gått och blickar framåt

  [2023-03-22] Urban Futures verksamhetsberättelse 2022 finns nu att läsa.

 • Forskarskolan Just Transitions söker doktorander

  [2023-02-16] Doktorandtjänster finns nu att söka på Chalmers, Göteborgs universitet och Linköpings universitet inom Forskarskolan Just Transitions med fokus på ledning och organisering för en rättvis klimatomställning.

Fler nyheter

Läs nyheter som RSS

Prenumerera på nyheter

FÅ VÅRT NYHETSBREV

Få nyheter i din inkorg en gång i månaden om forskning, seminarier, konferenser och annat aktuellt inom hållbar utveckling vid Chalmers och Göteborgs universitet.

Bli prenumerant

 

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2023-08-17
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?