Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Sociologi och arbetsvetenskap lanserar hållbarhetswebb

  [2021-06-18] Hallå där Cathrin Wasshede och Lotta Dellve! Ni arbetar båda på institutionen för sociologi och arbetsvetenskap vid Göteborgs universitet och har nyligen tagit fram en ny webbsida om institutionens hållbarhetsarbete. Berätta mera!

 • Årets tema för Act Sustainable är: Factivism - Get your facts straight!

  [2021-06-17] Årets tema för Act Sustainable är: Factivism - Get your facts straight! I år är veckan 15-19 november.

 • Ny bok om att arbeta tillsammans för en hållbar framtid

  [2021-06-15] Många av samhällets utmaningar kräver bred och djupgående samverkan. De är helt enkelt så komplexa att ingen aktör kan lösa dem själva. Men hur kan olika samhällsaktörer tillsammans verka för en mer hållbar framtid, i en process där de lär från och med varandra?

 • Undersökning visar oväntade användare av verktyg om Globala målen

  [2021-06-09] Verktyget SDG Impact Assessment Tool lanserades för drygt två år sedan för att hjälpa framför allt universitet och mindre företag att få bättre förståelse för hur olika typer av aktiviteter påverkar de globala målen för hållbar utveckling. Nu har det gjorts en undersökning av vilka användare verktyget spridits till. Resultatet både bekräftar och förvånar.

 • Nominera till Göteborgs universitets uppsatspris inom hållbar utveckling, GUSTA

  [2021-05-20] Göteborgs universitets pris för att uppmärksamma uppsatser skrivna inom hållbar utveckling är nu öppet för nomineringar för tredje året i rad. Sista ansökningsdag är 31 augusti 2021.

 • Vilka effekter får medborgardeltagande?

  [2021-05-20] I senaste numret av tidskriften PLAN som ges ut av Föreningen för samhällsplanering presenterar projektet Medborgardeltagandets effekter sina resultat. Flera andra forskare skriver också utifrån egna perspektiv på frågan om medborgardialoger, planering och demokrati.

 • Ansök om Renovas miljöstipendium 2021

  [2021-05-17] Renova donerar 100 000 kronor till ett forskningsstipendium för doktorander och unga forskare vid Chalmers och Göteborgs universitet inom alla vetenskapsområden. Forskningen ska bedrivas inom miljöområdet och ha anknytning till Renovas verksamhet.

 • Save the Date för Act Sustainable 2021

  [2021-05-10] Hållbarhetsveckan Act Sustainable är här igen! Boka in 15¿19 november i alla kalendrar, Chalmers och Göteborgs universitets hållbarhetsvecka är tillbaka. Återigen kommer studenter, forskare, lärare och annan personal på universiteten få en hel vecka fullspäckad med inspiration, forskning och kunskap för hållbar utveckling. Om läget tillåter kommer evenemanget arrangeras med fysiska möten här i Göteborg.

 • Tjänstemän utbildas i grön ekonomi

  [2021-04-30] Ett omfattande program för kapacitetsutveckling i fem afrikanska länder har nu startat. Environment for Development (EfD) och Göteborgs centrum för hållbar utveckling (GMV) vid Chalmers och Göteborgs universitet, samarbetar i detta unika program.

 • Den hala tvålen - ny rapport från Regeringskansliet

  [2021-04-28] Rapporten Den hala tvålen - verktyg och metoder för social hållbarhet i fysisk planering som publicerades tidigare i april kartlägger verktyg och metoder som används för att åskådliggöra sociala värden i fysisk planering. Rapporten nämner flera Urban Futures och tidigare Mistra Urban Futures projekt och publikationer.

Fler nyheter

Läs nyheter som RSS

Prenumerera på nyheter

Följ oss på Twitter

FÅ VÅRT NYHETSBREV

Få nyheter i din inkorg var tredje vecka om forskning, seminarier, konferenser och annat aktuellt inom hållbar utveckling vid Chalmers och Göteborgs universitet.

Bli prenumerant

 

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2021-03-26
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://gmv.gu.se/Aktuellt/nyheter/
Utskriftsdatum: 2021-06-21