Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Pam Fredman tillförordnad föreståndare för GMV

  [2022-05-12] Göteborgs universitets tidigare rektor Pam Fredman har tillträtt som tillförordnad föreståndare för Göteborgs centrum för hållbar utveckling (GMV). Pam leder sedan tidigare ett förändringsprojekt för GMV och kommer nu också leda organisationens löpande verksamhet och verka som föreståndare fram tills årsskiftet.

 • GMV:s förändringsprojekt går vidare med dialoger

  [2022-05-12] Förändringsprojektet för Göteborgs centrum för hållbar utveckling (GMV) har pågått sedan oktober 2021 då rektorerna för Chalmers och Göteborgs universitet beslutade att påbörja en process med syfte att utveckla GMV:s verksamhet för att bedriva en väl definierad samverkansuppgift. Ett tydligare verksamhetsuppdrag håller nu på att tas fram av projektgruppen och styrgruppen för förändringsprojektet i dialog med berörda partner.

 • Hur når vi en socialt hållbar bostadsförsörjning?

  [2022-05-12] Nu finns inspelningen från webbinariet Hur når vi en socialt hållbar bostadsförsörjning? som arrangerades den 25 april tillgänglig.

 • Dags att bidra till Act Sustainable Research Conference 2022

  [2022-05-12] Nu kan du som forskar, doktorerar eller undervisar på Chalmers och Göteborgs universitet skicka förslag på bidrag till Act Sustainable Research Conference 2022 som arrangeras 15-17 November. Det övergripande temat för konferensen är "Sustainability in times of declining democracy and increasing polarization: What knowledge and actions do we need?"

 • Läs årssammanställningen från Göteborgs centrum för hållbar utveckling (GMV) 2021

  [2022-04-21] I vår årssammanställning 2021 kan du bland annat läsa om Act Sustainable-veckan för studenter, forskare och personal vid de två lärosätena, vår första Researchers Roundtable for Sustainability, onlineverktyget SDG Impact Assessment Tool som nu har mer än 9 500 användare globalt och mycket mer.

 • Ledig tjänst: Sustainability Student Coordinator

  [2022-04-20] Vi söker nu en medarbetare som vill vara med och utveckla studenters bidrag inom ramen för Göteborgs universitets miljöledningsarbete. Exempelvis genom att bidra i arbetet med att öka och kvalitetssäkra integreringen av hållbar utveckling i universitetets utbildningar, utveckla kommunikationen kring hållbarhetsfrågor till studenter, bidra med hållbarhetskompetens i upphandlingar eller medverka till att minska universitets klimatpåverkan.

 • Ledig tjänst: GMV söker projektsamordnare

  [2022-04-11] Vi söker dig som har praktisk erfarenhet av att arbeta med hållbar utveckling och förstår frågorna och fältet. Du behöver vara systematiskt lagd och ha en god analytisk förmåga för att kunna tillämpa metoder och verktyg som visar hur dom globala hållbarhetsmålen påverkas av olika aktiviteter i samhället. Arbetsgruppen är liten och vi hjälper varandra med högt och lågt. För GMV är det gränsöverskridande mötet mellan människor en central utgångspunkt. Därför är det viktigt att du kan axla en ledande roll i mötesforum och workshops, och tydligt kan uttrycka och förklara komplexa förhållanden på både svenska och engelska i såväl text som tal.

 • Två nya projekt med Chalmersforskare drar igång

  [2022-03-15] Mellankommunal planering respektive design för ökad trygghet är fokus för två nya projekt. I höstas fanns det en möjlighet för Chalmersforskare att söka så kallad såddfinansiering tillsammans med representanter från övriga parter inom Urban Futures.

 • Save the Date: Act Sustainable 2022 - Demokrati i ett föränderligt klimat

  [2022-03-10] Gör dig redo för hållbarhetsveckan Act Sustainable. Boka in 14-18 November i alla kalendrar, Chalmers och Göteborgs universitets hållbarhetsvecka är tillbaka! Återigen kommer studenter, forskare, lärare och annan personal på universiteten få en hel vecka fullspäckad med inspiration, forskning och kunskap om hållbar utveckling. Evenemanget arrangeras som ett fysiskt arrangemang på ett campus nära dig!

 • Praktisera på Göteborgs centrum för hållbar utveckling (GMV) under hösten 2022

  [2022-03-07] Nätverksgruppen på GMV söker praktikant till hösten 2022, sök nu!

Fler nyheter

Läs nyheter som RSS

Prenumerera på nyheter

Följ oss på Twitter

FÅ VÅRT NYHETSBREV

Få nyheter i din inkorg var tredje vecka om forskning, seminarier, konferenser och annat aktuellt inom hållbar utveckling vid Chalmers och Göteborgs universitet.

Bli prenumerant

 

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2021-03-26
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://gmv.gu.se/Aktuellt/nyheter/?tipFriend=true&tipUrl=http%3A%2F%2Fgmv.gu.se%2FAktuellt%2Fnyheter%2F%3Fprint%3Dtrue
Utskriftsdatum: 2022-05-16