Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

En heldag om globala hållbarhetsutmaningar för blivande ekonomer och jurister

Nyhet: 2017-10-17

Inbjudan till hållbarhetsdag den 18 oktober

Dagens studenter är morgondagens beslutsfattare, och måste få verktyg för att på djupet kunna analysera och hantera de stora sociala, ekologiska och ekonomiska hållbarhetsfrågor som de kommer att ställas inför i sitt kommande yrkesliv. Därför ingår hållbarhetsfrågor i alla program på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet. Den 18 oktober är det återigen dags för den obligatoriska hållbarhetsdagen ”Challenges” för studenterna som läser sitt första år.

Handelshögskolan vid Göteborgs universitet har en tydlig ambition med sin forskning och utbildning: att bidra till en positiv utveckling av samhället. Sedan 2013 ingår hållbarhetsfrågor i alla utbildningsprogram på grundnivå på Handelshögskolan. Frågorna är integrerade i de ordinarie kurserna, men studenterna bjuds även på tre obligatoriska ”Sustainability Days” med fokus på utmaningar, ansvar och lösningar.

– Vi har som målsättning att varje student som lämnar Handelshögskolan vid Göteborgs universitet skall bidra till att göra världen en liten bit bättre, säger Olof Johansson-Stenman, prorektor och ordförande i Handelshögskolans råd för hållbar utveckling.

Temadagen ”Challenges” arrangeras under studenternas första termin. Syftet med dagen är ge studenterna en bild av vilka sociala, ekonomiska, samt miljö- och resursmässiga utmaningar som mänskligheten står inför. Efter en gemensam framtidsspaning om vad som kommer att krävas för att världen skall nå FNs 17 hållbarhetsmål, väljer studenterna bland ett smörgåsbord av föreläsningar, samtliga med koppling till de globala målen.

På ”Sustainability Day: Challenges” medverkar ca 700 studenter som läser sitt första år på något av Handelshögskolans program på grundnivå: Ekonomprogrammet, Logistikprogrammet, Juristprogrammet eller Samhällsvetenskapligt miljövetarprogram.

Sustainablity Day: Challenges – onsdag 18 oktober
Tid: 8.30 – 16.00
Plats: Inledning på Draken (Folkets Hus, Järntorget), därefter på Handelshögskolan, Vasagatan 1, Göteborg.
Media hälsas välkomna till evenemanget. Meddela gärna ert deltagande till maria.norrstrom@handels.gu.se

Komplett program

Exempel på programpunkter:

  • Världen har enats om 17 hållbarhetsmål: Hinner vi ställa om, vad kommer att krävas? Varför satsar Handelshögskolan på hållbar utveckling och vad innebär detta för dig som student? Med fem forskare från olika ämnesområden.
  • Framtidens energi som global utmaning. Med Maria Grahn, forskare, Chalmers
  • Jämställdhet - en ekonomisk och politisk fråga. Med Ann Ighe, forskare, Handelshögskolan vid Göteborgs universitet
  • Global ojämlikhet. Om de superrika, värdens fattiga och resten av befolkningen. Med Jesper Roine, forskare, Handelshögskolan i Stockholm
  • Varför ska vi på en Handelshögskola bry oss? Ekonomins, politikens och juridikens roll för klimatutmaningen. Med Åsa Löfgren, forskare, Handelshögskolan vid Göteborgs universitet

 

För ytterligare information, kontakta:
Mattias Sundemo, hållbarhetssamordnare, Handelshögskolan (om Sustainability Day: Challenges)
031-786 15 87, mattias.sundemo@handels.gu.se

Olof Johansson-Stenman, prorektor, Handelshögskolan (om hållbarhet i utbildningarna)
031-786 2538, 0768-230956, olof.johansson@economics.gu.se

Maria Norrström, kommunikationsansvarig, Handelshögskolan
Tel: 031-786 1247, 0709-22 66 89, maria.norrstrom@handels.gu.se


 

AV:

Artikeln publicerades först på: www.handels.gu.se

Artikeln har inga kommentarer, kommentera artikeln.

Läs nyheter som RSS

Prenumerera på nyheter

Följ oss på twitter

cyklar
Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2017-11-30
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?