Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Enklare att hitta forskare med särskild kunskap om de Globala målen

Nyhet: 2021-03-25

I veckan lanserades en ny version av medlemsdatabasen för Forskarnätverket för hållbar utveckling, där en kan söka på forskare som bidrar med kunskap till ett eller flera av de Globala målen. Dessutom går det att söka på forskare med internationella forskningssamarbeten.

Forskarnätverket för hållbar utveckling vid Chalmers och Göteborgs Universitet är ett mångvetenskapligt nätverk som samlar över 670 forskare intresserade av hållbarhet vid de bägge lärosätena. Nätverket koordineras av Göteborgs centrum för hållbar utveckling (GMV), och alla medlemmar finns sökbara i en den öppna databasen www.gmvnatverk.se. I veckan lanserades en ny version av databasen där forskare kan ange vilket eller vilka av de Globala målen för hållbar utveckling som deras forskning bidrar till samt vilka regioner och länder i världen som de har forskningssamarbeten med.

En viktig anledning till att databasen uppdateras är på grund av den nya plattformen Global Sustainable Futures (GSF) vid GMV som syftar till att utveckla och underlätta samverkan mellan Göteborgs universitet, Chalmers och universitet i låg- och medelinkomstländer (LMICs) för att nå och förverkliga Agenda 2030. Redan nu kan du hitta forskare engagerade inom GSF i databasen, men fler är på ingång.

– Ett annat viktigt syfte med uppdateringen är att göra det enklare att hitta forskare med särskild kunskap om ett eller flera av de Globala målen. Min förhoppning är att det kan underlätta för nya samarbeten där olika typer av kompetenser behöver sammanföras, säger nätverksansvarig Caroline Petersson, projektledare vid GMV.

Än så länge har ett fåtal av medlemmarna i nätverket kompletterat sin information i databasen. Som medlem kan du enkelt uppdatera dina uppgifter själv.
För mer information och frågor, kontakta projektledare Caroline Petersson

Sök på forskare i databasen www.gmvnatverk.se
 

AV: GMV

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2021-09-03
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?