Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Förändringskraft på årets GAME-dag

Nyhet: 2017-10-20

Inspiration, hopp och energi är de tre ord som bäst beskriver det samlade intrycket från deltagarna på årets GAME-dag, som arrangerades på Hotel Riverton i Göteborg 18 oktober.

Temat för konferensen var GAME-changers för hållbarhet – hur driva utvecklingen och gå före, och bjöd på föreläsningar och panelsamtal med representation från såväl näringsliv, akademi, politiken och civilsamhället.

Mattias Bäckmark, affärsutvecklingschef på Preem berättade om företagets stora satsningar på förnybart bränsle som 2030 förväntas stå för ca 70% av företagets lönsamhet. Johanna Lakso från klimat- och ungdomsorganisationen PUSH presenterade tre GAME-changers där unga just nu aktivt driver på för förändring, och key note Göran Carstedt talade om hållbar utveckling som vår tids stora ledarskapsutmaning och framförde bland annat vikten av ett engagemang som sitter i magen och känns meningsfullt.

Katarina Gårdfelt, föreståndare för Göteborgs miljövetenskapliga centrum, representerade akademin i ett samtal om quadruple-helix samverkan, där hon bland annat lyfte fram vägledningsmaterialet Stakeholder interaction in research processes som GMV har varit med att tagit fram för att hjälpa forskare att bättre nå ut med sina resultat, bland annat till näringsliv och politiken. I panelen medverkade också styrelseproffset Marianne Dicander, regionrådet och ordförande för miljönämnden i Västra Götaland, Kristina Jonäng (C), och Johanna Lakso från PUSH Sverige. Moderator var Kajsa Dahlsten på Business Region Göteborg och en veteran i GAME-sammanhang.

GAMEs ordförande Åsa Wilske stod för sista orden och summerade dagen på följande sätt:
– GAME dagen har gett energi och inspiration. Inte bara att ta med till jobbet utan även till familj och vänner. Det kommer att göra resan till år 2030 både rolig och meningsfull.

GAME-dagen arrangeras av Nätverket GAME, Gothenburg Action for Management of the Environment, ett nätverk som för samman företag med myndigheter och forskningsorganisationer med syfte att stärka den regionala utvecklingen i Västra Götaland inom innovation och miljö för att bidra till en hållbar samhällsutveckling.

AV:

Läs nyheter som RSS

Prenumerera på nyheter

Följ oss på twitter

cyklar
Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2017-11-30
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?