Forskare berättade om Globala målen i Vetenskapsrouletten

Nyhet: 2018-05-03

Vetenskapsrouletten är ett återkommande inslag i Vetenskapsfestivalen då gondolerna i Lisebergshjulet fylls med olika forskare och ämnen. Besökarna vet inte vem de kommer möta eller vad de ska få höra under ett par varv i hjulet. I år hade GMV bokat in 17 forskare för att berätta om varsitt globalt mål i Vetenskapsrouletten.

Under årets upplaga av Vetenskapsrouletten medverkade forskare från Chalmers och Göteborgs universitet för att prata om de globala målen för hållbar utveckling. Utrustade med bilder och informationsmaterial om de globala målen satt de i varsin gondol för att prata om varsitt mål och hur deras forskning kopplade till målen.

Mål nummer åtta: "Anständiga arbetsvillkor och ekonomisk tillväxt", var det Lotta Dellve som berättade om. Lotta är professor i arbetsvetenskap vid Göteborgs universitet och forskar om psykosociala och organisatoriska förhållanden på arbetet och hur de påverkar hållbarhet, ur hälso- och verksamhetsutvecklingsperspektiv.

- Det var riktigt roligt att berätta om min forskning kring mål 8 för Vetenskapsroulettens besökare. Jag fick ta del av kloka livserfarenheter om hållbart arbetsliv från medpassagerarna, och några aha-upplevelser: så kan man också tänka och göra för att få till ett bra arbetsliv, säger Lotta.

"Bekämpa klimatförändringarna" är mål nummer 13. Det målet tog sig Chalmersforskaren Ole Martin Christensen an och spelade ett klimatkortspel med besökarna som forskare på Chalmers tagit fram.

Häng med i gondol 13 i Vetenskapsrouletten och se filmen när vi spelar kort om klimatet med Ole Martin Christensen!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få nyheter i din inkorg varannan vecka om forskning, seminarier, konferenser och annat aktuellt inom hållbar utveckling vid Chalmers och Göteborgs universitet.

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2018-08-17