Forskare diskuterade samverkan för biologisk mångfald

Nyhet: 2017-06-15

Två dagar efter den internationella dagen för biologiska mångfald 22 maj träffades forskare från åtta olika institutioner vid Chalmers och Göteborgs universitet för att prata om forskning kopplat till det globala målet nr 15: Ekosystem och biologisk mångfald. Värdar för träffen var GMV och Göteborgs centrum för globala biodiversitetsstudier.

Vid träffen berättade Alexandre Antonelli om sin forskning om biodiversitet och kopplade det till mål 15 och ett par av delmålen. Alexandre är föreståndare Göteborgs centrum för globala biodiversitetsstudier, som är ett samarbete mellan Göteborgs universitet, Chalmers och många olika aktörer utanför akademin.

Även Ulrika Palme som forskar om biologisk mångfald på Chalmers berättade om sin egen forskning på Miljössystemanalys och gav en överblick över biodiversitetsforskning på Chalmers. Sedan diskuterades biologisk mångfald utifrån flera olika vetenskapliga perspektiv och gruppen kom fram till att de önskade arrangera ett seminarium till hösten och även bjuda in allmänheten till diskussionerna.

Se filmad intervju med Alexandre och Ulrika:

Prenumerera på nyheter från GMV

GMV på twitter

Ta del av GMV:s nyhetsbrev

Se senaste nyhetsbreven med aktuellt inom hållbar utveckling vid GMV, Chalmers och Göteborgs universitet.

cyklar
Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2017-11-30