Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kontaktformulär
 


OBS! Vill du ha svar, ange e-post eller telefonnummer!
GMV:s föreståndare blir chef för Polarforskningssekretariatet

Nyhet: 2017-11-02

Regeringen beslutade idag att utse Katarina Gårdfeldt till ny föreståndare för Polarforskningssekretariatet. Från den första januari 2018 tillträder hon som myndighetschef för Polarforskningssekretariatet som ligger organiserat under Utbildningsdepartementet.

Katarina Gårdfeldt har tillfrågats av regeringskansliet om att leda Polarforskningssekretariatet och tackat ja till uppdraget som föreståndare.
- Polarforskning är, vid sidan om GMV och hållbar utveckling, en av mina stora passioner och i min roll som miljöforskare har jag haft glädjen att syssla med forskning i polarområdena sedan mer än femton år tillbaka. Att leda arbetet med att samordna och främja svensk polarforskning i en tid då kunskap om globala miljöförändringar och hur de utspelar sig i Arktis och Antarktis kommer att vara avgörande för framtiden är ett uppdrag jag inte kan tacka nej till.

Katarina Gårdfeldt har nyligen fått förlängt sitt förordnande som föreståndare för Göteborgs miljövetenskapliga centrum, GMV vid Chalmers och Göteborgs universitet, men kommer med denna utnämning sluta som föreståndare för GMV 1 januari 2018.
- Jag vill rikta ett hjärtligt tack till alla på Chalmers och Göteborgs universitet och alla samverkanspartner inom och utanför akademin, som deltagit i GMVs verksamhet under åren och som generöst bidragit med engagemang och kunskap för hållbar utveckling.

Till Göteborgs universitets nyhet

Till Chalmers nyhet

Till Polarforskningssekretariatets pressmeddelande

Till regeringens pressmeddelande

AV:

Läs nyheter som RSS

Prenumerera på nyheter

Följ oss på twitter

cyklar
Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2017-11-30
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?