Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se
GMV och våra verksamheter har sedan 1 januari 2024 uppgått i den nya organisationen Wexsus. Läs mer här www.wexsus.se
Måndag 15 januari 13:53

Kontaktformulär
 


OBS! Vill du ha svar, ange e-post eller telefonnummer!
Integrerad analys ökar förståelsen för jordbruksproduktion bland fattiga småjordbrukare i Afrika

Nyhet: 2013-05-22

Integrering av forskningsdata och forskningsmetoder från de olika vetenskapsfälten soil science och nationalekonomi kan bättre förklara tropisk jordbruksproduktion än traditionell forskning inom dessa discipliner, där viktiga variabler utanför det egna ämnesområdet ofta väljs bort.

Det visar en studie gjord av Anders Ekbom, Yonas Alem och Thomas Sterner vid GMV och Nationalekonomiska institutionen, Göteborgs universitet.

Resultaten har betydelse för utformning av jordbrukspolitik, och pekar på nödvändigheten av mer integrerade synsätt och lösningar i forskning kring tropiskt jordbruk, och i rådgivningen till småbrukande bönder.

Artikeln Integrating soil science into agricultural production frontiers är publicerad i tidskriften Environment and Development Economics, Vol. 18, Part 3, June 2013, p 291-308, Cambridge Univ Press.

Läs hela artikeln (på engelska)

AV:

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2021-09-03
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?