Internationella kvinnodagen uppmärksammas fyrfaldigt

Nyhet: 2018-03-05

Internationella kvinnodagen 8 mars

Universitetet har i år ett brett utbud av evenemang på internationella kvinnodagen. Intresserade kan kostnadsfritt ta del av programmet som ges i fyra av universitetets byggnader.

Trots att kvinnor har haft rösträtt i nästan hundra år är det än idag inte självklart att kvinnor och män har samma makt att forma samhället och sina egna liv. Med fokus på feminism, genusfrågor och kvinnor i historien arrangeras panelsamtal, utställning, forskarföreläsningar, invigning av digitalt kvinnobibliografiskt lexikon, mingel, fika och ett party.

Du hittar mer information om varje programpunkt på hemsidan för öppna evenemang:

Internationella kvinnodagen 8 mars 2018

Artikeln publicerades först på: www.gu.se

Följ oss på twitter

Ta del av vårt nyhetsbrev

Se senaste nyhetsbrevet med aktuellt inom hållbar utveckling vid Chalmers och Göteborgs universitet.

PRENUMERERA!

cyklar