Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Ny sektion för hållbarhet på Göteborgs universitet

Nyhet: 2022-11-10

En ny sektion för hållbarhet ska inrättas inom Göteborgs universitets enhet GU fastighet. Samtidigt byter enheten namn till GU fastighet och hållbar utveckling. Den nya sektionen ska fortsätta driva universitetets hållbarhetsarbete.

Sedan 2021 pågår ett förändringsarbete inom Göteborgs centrum för hållbar utveckling (GMV) för att utveckla GMV:s uppdrag, organisation och styrning. En del i arbetet med detta har varit att flytta verksamheten inom miljöledning och hållbarhetssamordning inom Göteborgs universitet från GMV till Gemensamma förvaltningen. Funktionen ska inrättas som en sektion för hållbarhet inom GU fastighet.

- Flytten av Göteborgs universitets interna hållbarhetsarbete är ett led i GMV:s utveckling då vår verksamhet kommer att fokusera på samverkan mellan akademin och externa aktörer. Det kommer ske i en ny organisationsform med lärosäten som ingår i allianssamarbetet Lärosäten Väst, säger Pam Fredman, tf föreståndare för GMV.

Den nya sektionen kommer ha en tydlig koppling till universitetets övergripande verksamhetsplaneringsprocesser och bidra till att universitetet når de övergripande målen inom hållbar utveckling. I samverkan med universitetsledning, fakulteter, intsitutioner och övriga enheter vid Gemensamma förvaltningen kommer sektionen att driva ett fortsatt utvecklingsarbete kring detta.

Sektionen kommer även att komplettera GU fastighets övriga kompetenser inom lokalförsörjningsprocessen och bidra till att universitetet når fler övergripande mål inom hållbarhet.
Kopplingar kommer också att finnas till den kommande "Västsvenska arenan för hållbar utveckling" för att bidra med nätverk och kunskap inom hållbarhetsområdet.

Nytt enhetsnamn från och med 1 januari

Sektionen för hållbarhet inrättas den 1 januari 2023 och i samband med det byter enheten namn till GU fastighet och hållbar utveckling. En tjänst som sektionschef kommer att utlysas och Eddi Omrcen är tillförordnad sektionschef fram tills att ordinarie sektionschef utses.

Nyheten publicerades först på Medarbetarportalen, Göteborgs universitet

AV: GMV

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2021-09-03
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?