Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se
GMV och våra verksamheter har sedan 1 januari 2024 uppgått i den nya organisationen Wexsus. Läs mer här www.wexsus.se
Måndag 15 januari 13:53

Snart dags för Act Sustainable - "Jag hoppas att deltagarna ska känna sig som en självklar del av hållbarhetsomställningen"

Nyhet: 2020-10-30

Hallå där Karin Bylund, projektledare på Göteborgs centrum för hållbar utveckling (GMV) för Chalmers och Göteborgs universitets hållbarhetsvecka Act Sustainable som äger rum online 16-20 november.

Karin BylundNu pågår uppladdningen inför Act Sustainable, vad jobbar du med just nu?
- Just nu preppar vi massa roliga upptåg för sociala medier under veckan. Vi kommer ha en ”publikkompis” som är med back-stage och rapporterar live på vår Instagram. Utöver det förbereder vi andra roliga grejer som quiz och tävlingar. Allt händer på vår Instagramsida. Eftersom vi inte kan ha vår publik på plats kommer detta vara publiken väg in i vår studio.

Berätta om programmet!
- Vi har massa roligt på programmet! Bland annat deltar Emma Frans som keynote-talare och studenter och medarbetare kan ta del både workshops och föreläsningar. Vi gör nedslag i ämnen som transport, droger, biodiversitet, genus och mycket mer! Jag tror det ska finnas något som kan falla de flesta i smaken. Om inte annat vill vi kunna visa på hur mycket som rör sig under hållbarhetsparaplyet.

Hur har arbetet med att sätta ihop programmet gått till?
- I början av året var vi inställda på att genomföra veckan fysiskt som vanligt, men på grund av rådande situation insåg vi ganska tidigt att det inte skulle vara möjligt. Vi har arbetat med ett antal partners på Göteborgs universitet och Chalmers och tillsammans samskapar vi hela veckan från början till slut. Deras expertis och kunskap fyller våra programpunkter och vi sköter logistiken runt omkring. Studenter är vår viktigaste målgrupp – inte minst för att de också är våra framtida beslutsfattare och makthavare. För mig är det också viktigt att deras röst hörs under veckan och därför avsätter vi alla lunchpass till studentledda sessioner, där studenterna själva får bidra till programmet och lyfta fram talare och ämnen som är viktiga för dem. Vi kommer också att ha två grymma studenter som programledare för hela veckan!

Vad hoppas du att de som tar del av Act Sustainable ska få med sig?
- Jag hoppas att deltagarna ska känna sig som en självklar del av hållbarhetsomställningen. Att de ska se tydliga kopplingar mellan sitt eget akademiska fält och hållbar utveckling. Vi vill att programmet ska vara framåtblickande och visa på konkreta metoder och sätt att hantera hållbarhetskrisen, och jag hoppas att deltagarna ska känna att de fått med sig just det.

Vad ser du själv mest fram emot?
- Åh, jag ser såklart fram emot att knyta ihop säcken och se allting hända. Vi har ju jobbat länge med det här evenemanget och det är häftigt att det äntligen snart är dags. Jag ser otroligt mycket fram emot Emma Frans föreläsning och våra studentledda lunchpass!

Så anmäler du dig till Act Sustainable

Du anmäler dig till respektive programpunkter du vill delta på. Anmälan stänger 11 november.

Se program och anmäl dig
Följ på Instagram

AV:

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2021-09-03
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?