Stort intresse för WE-seminarium om konflikträtten

Nyhet: 2018-02-08

Kring 250 personer kom och lyssnade då Centrum för forskning om arbete och sysselsättning, WE, vid GMV i måndags bjöd in till ett seminarium om konflikträtten i den svenska modellen i både historiskt och samtida perspektiv.

Den svenska regeringen har nyligen tillsatt en utredning om konflikträtten. Bakgrunden är konflikten i Göteborgs hamn där arbetsgivaren inte vill teckna avtal med det största fackliga förbundet, Hamnarbetarförbundet, eftersom man redan har ett avtal med Transportarbetarförbundet som till skillnad från Hamnarbetarförbundet tillhör LO. Seminariet syftade till att belysa dessa frågor historiskt och arbetsrättsligt.

– Den svenska regeringen har ju tillsatt en utredning om konflikträtten mot bakgrund av situationen i Göteborgs hamn och frågan restes vilka konsekvenser eventuella ändringar i lagen kan föra med sig. Också ett par företrädare för parterna på arbetsmarknaden talade på seminariet, medan andra hade avböjt att medverka. Presentationerna och diskussionen gav sammantagna en nyanserad bild av hur problematiken ser ut, säger Bengt Furåker, föreståndare för WE.

Se seminarieprogrammet

Följ oss på twitter

Ta del av vårt nyhetsbrev

Se senaste nyhetsbreven med aktuellt inom hållbar utveckling vid Chalmers och Göteborgs universitet.

cyklar
Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2018-05-03