Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Studenter mötte rektorerna och diskuterade hållbarhet

Nyhet: 2018-06-01

I mitten av maj hade studentföreningarna inom hållbarhet ett möte med Chalmers och Göteborgs universitets rektorer Stefan Bengtsson och Eva Wiberg, och diskuterade bland annat integrering av hållbarhet i utbildningen på studenternas initiativ.

Rektorerna bad studenterna skriva ner en lista med de utmaningsområden som de ser och förslag på lösningar, samt bad om ett uppföljande möte längre fram.

– Det finns flera vinster med att studenterna och rektorerna möts. Det är viktigt att rektorerna får veta vad studenterna som engagerar sig för hållbarhet gör, och att de får känna kraften och det stora engagemanget som finns i det. För studenterna blir det ett tillfälle att framföra sina synpunkter och önskemål till de som är högst ansvariga. Det viktigaste är dialogen och tankarna om hur vi kan jobba tillsammans med de här frågorna, säger Moa Persson, koordinator för studentsamverkan vid Göteborgs centrum för hållbar utveckling.

AV:

Läs nyheter som RSS

Prenumerera på nyheter

Följ oss på twitter

Ta del av vårt nyhetsbrev

Se senaste nyhetsbrevet med aktuellt inom hållbar utveckling vid Chalmers och Göteborgs universitet.

PRENUMERERA!

cyklar
Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2018-05-03
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?