Studenter mötte rektorerna och diskuterade hållbarhet

Nyhet: 2018-06-01

I mitten av maj hade studentföreningarna inom hållbarhet ett möte med Chalmers och Göteborgs universitets rektorer Stefan Bengtsson och Eva Wiberg, och diskuterade bland annat integrering av hållbarhet i utbildningen på studenternas initiativ.

Rektorerna bad studenterna skriva ner en lista med de utmaningsområden som de ser och förslag på lösningar, samt bad om ett uppföljande möte längre fram.

– Det finns flera vinster med att studenterna och rektorerna möts. Det är viktigt att rektorerna får veta vad studenterna som engagerar sig för hållbarhet gör, och att de får känna kraften och det stora engagemanget som finns i det. För studenterna blir det ett tillfälle att framföra sina synpunkter och önskemål till de som är högst ansvariga. Det viktigaste är dialogen och tankarna om hur vi kan jobba tillsammans med de här frågorna, säger Moa Persson, koordinator för studentsamverkan vid Göteborgs centrum för hållbar utveckling.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få nyheter i din inkorg varannan vecka om forskning, seminarier, konferenser och annat aktuellt inom hållbar utveckling vid Chalmers och Göteborgs universitet.

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2018-08-17