Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Miljöekonomi och policygrupp

Forskningsbaserad rådgivning och utbildningar

Inom vår miljöekonomi och policy-grupp samverkar vi med myndigheter och organisationer och erbjuder analys, utredningsarbete, rådgivning och utbildningar för hållbar utveckling.

Vi har lång erfarenhet av forskningsbaserad rådgivning. Sedan 1991 har vi bidragit med rådgivning till Sida, på senare tid genom en så kallad helpdeskfunktion, med det övergripande målet att stödja integrering av miljö- och klimatrisker, förändringar och möjligheter i det svenska utvecklingssamarbetet. Genom åren har vi också samarbetat med organisationer som Världsbanken, UNDP, EU, OECD, Naturvårdsverket och andra svenska myndigheter.

Miljöekonomi och policy-grupps rådgivning omfattar huvudsakligen:

• Analytiska studier och policy briefs
• Utvärderingar, utredningar
• Metodutveckling
• Kapacitetsutveckling genom till exempel utbildningar, dialog

Verksamheten finansieras av våra uppdragsgivare och består av ett team av miljöekonomiska specialister. Arbetet bedrivs i samarbete med kollegor vid Enheten för miljöekonomi (EME), Environment for Development (EfD), GMV:s forskarnätverk och Sveriges lantbruksuniversitet i Uppsala, främst genom Sidas Helpdesk för miljö och klimat, eller i samverkan med andra aktörer.

Välkommen att kontakta oss för mer information

Kontakt

Anders Ekbom, projektledare
anders.ekbom@gu.se
 

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2021-02-02
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?