Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

PhD Anders Ekbom

Anders Ekbom är ställföreträdande föreståndare för Göteborgs centru för hållbar utveckling och projektledare för miljöekonomi och policy-gruppen. Anders är filosofie doktor i ekonomi, med fokus på miljöekonomi, vid Handelshögskolan, Göteborgs universitet. Han är även projektledare för forskarnätverket Focali och gruppledare för Sida’s Helpdesk för miljö och klimat.

Anders Ekbom undervisar i miljöekonomi och strategisk miljöanalys på doktorand- och masternivå. Han är även teknisk rådgivare och medlem i OECD:s grupp för grön tillväxt och fattigdomsminskning, och ledamot i EfD:s vetenskapliga granskningskommité. Anders Ekbom har publicerat artiklar i böcker och vetenskapliga tidskrifter, samt har arbetat som miljöekonom vid Världsbankens Afrika-avdelning, miljöenheten.

Anders Ekbom har mer än 20 års erfarenhet av forskningspolitiska sammanhang genom uppdrag från Sida, OECD, EU, Världsbanken och olika instanser inom FN. Hans forskning handlar om jordbruksekonomi och landanvändande, skogsstyrning, klimatförändringar och strategisk miljöanalys av politiska och sektoriella reformer.

CV Anders Ekbom

Kontakt

Anders Ekbom, forskare, projektledare
anders.ekbom@gu.se

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2018-07-03
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?