Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Forskning för hållbar utveckling

Vi skapar samverkan för att generera och nyttiggöra kunskap

Göteborgs centrum för hållbar utveckling arbetar aktivt för att skapa mötesplatser för olika grupper av forskare inom hållbar utveckling. Många av de möten som sker på GMV:s initiativ leder till gemensamma forskningsansökningar, projekt eller andra samarbeten. GMV kan även bistå forskare i vårt nätverk med till exempel administrativt stöd för projekt, att anordna kontaktskapande arrangemang och att stödja arbetet med att nyttiggöra forskning.

Chalmers – för en hållbar framtid

På Chalmers finns flera institutioner med tyngdpunkt på miljö och hållbar utveckling. Bredden i frågeställningarna gör att nästan alla på Chalmers ägnar sig åt hållbarhetsfrågor, om än i varierande omfattning. Chalmers vision är Chalmers - för en hållbar framtid. Hållbar utveckling tillsammans med innovation och entreprenörskap är drivkraften för Chalmers åtta styrkeområden.

Göteborgs universitet – samhällsansvar och globalt engagemang

Göteborgs universitets Vision 2020 bygger på fyra grundprinciper, däribland Uttalat samhällsansvar och Globalt engagemang. Universitetet arbetar med hållbar utveckling inom såväl forskning och utbildning som administration och förvaltning. Genom UGOT Challenges satsar Göteborgs universitet 300 miljoner kronor på att skapa förutsättningar för stark tvärvetenskaplig forskning som kan bidra till att lösa samtidens globala samhällsutmaningar.

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2018-02-19
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?