Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Stipendiefonden till Eva Selin Lindgrens minne

Professor Eva Selin Lindgren var 1990-1998 sektionsdekanus på Sektionen för miljövetenskap, som sedermera blev Göteborgs miljövetenskapliga centrum, GMV. Under hennes tid startades tvärvetenskaplig forskarutbildning och grundutbildning inom ämnet miljövetenskap och miljöforskningen vid Göteborgs universitet och Chalmers tekniska högskola stärktes.

Stipendiefond

I samband med professor Eva Selin Lindgrens bortgång 2011 insamlades gåvor till en minnesfond för att främja miljövetenskaplig och cancergenetisk forskning. Ur minnesfonden delas årligen ett stipendium på upp till 40 000 kr ut till en forskare eller forskarstuderande. Unga forskare prioriteras.

2019 års stipendiat
2019 års stipendiat är Roger Olofsson Bagge.
Läs mer

Utlysning
Vill du få ett mail när nästa utlysning är aktuell, klicka här och fyll i din mailadress så hamnar du på vår sändlista.

Kontakt
För frågor om stipendiet, vänligen kontakta Maria Svane, svane@chalmers.se

Tidigare stipendiater

2018 - Géraldine Fauville
Géraldine Fauville, institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande, Göteborgs universitet, forskar på utbildning inom miljöområdet och har en stark ambition att bidra till en ökad kunskap hos allmänheten kring tillståndet i våra hav och hur såväl klimatförändringar som mänskligt handlande påverkar hur haven mår.

2017 - Per Karlsson
Per Karlsson är specialist i onkologi sedan år 1995 och blev överläkare i onkologi år 2000. Hans verksamhet kliniskt och forskningsmässigt har fokuserat på olika typer av behandling av bröstcancer liksom på behandlingseffekt och sena biverkningar av strålbehandling.
 

2016 – Aksel Sundström
Aksel Sundström disputerade i december 2015 i statsvetenskap med inriktning mot miljöpolitik, med avhandlingen Corruption in governance of the commons: Consequences and reform challenges. Sedan januari 2016 är han verksam som forskare vid statsvetenskapliga institutionen, Göteborgs universitet.

2015 – Barbro Linderholm
Barbro Linderholm är docent vid Sahlgrenska akademin och överläkare vid Onkologiska kliniken, Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Hon är engagerad i flera nationella och internationella samarbetsgrupper som bedriver transnationella bröstcancerstudier, och var under 2014 medförfattare på tre viktiga vetenskapliga artiklar om bröstcancer, från identifiering av nya biomarkörer till effekten av strålbehandling och behandling med hormoner, samt en översiktsartikel om manlig bröstcancer.

2014 – Elias Hartvigsson
Elias Hartvigsson delar sin tid mellan avdelningarna Elteknik och Miljösystemanalys. Projektet som Elias arbetar med är inriktat på modellering av laster i mindre elsystem, fristående från stora nationella elnät. Dessa elsystem är företrädesvis baserade på lokala förnybara energikällor, så som småskalig vattenkraft, solel eller olika kombinationer av energikällor. Elias arbete har hög relevans för utformningen och styrningen av dessa mindre elnät, något som är av stor betydelse i de delar av fattiga länder som arbetar med att genomföra landsbygdselektrifiering.

2013 – Khalil Helou
Khalil Helou är bröstcancer forskare vid Sahlgrenska Akademin på Göteborgs universitet. Khalil tilldelades det första stipendiet till Eva Selin Lindgrens minne och ämna använda pengarna till fortsatta bröstcancerforskning.
- Jag letar efter nya biomarkörer som kan hjälpa kvinnor som drabbats av bröstcancer, målet är att kunna skilja aggressiva tumörer från dem som är mindre elakartade.
 

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2019-04-18
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?