Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Utbildning inom hållbar utveckling

I samverkan med andra enheter på Chalmers och Göteborgs universitet arbetar GMV för att utveckla och integrera hållbar utveckling inom grundutbildningen på lärosätena.

Chalmers läser alla studenter minst 7,5 poäng inom miljö och hållbar utveckling kopplat till sina respektive utbildningsprogram. Inom civilingenjörsutbildningarna ingår dessutom 7,5 poäng inom ämnet människa, teknik och samhälle (MTS). De studenter som vill kan välja mastersprogram som är särskilt inriktade mot miljö och hållbar utveckling.

Vid Göteborgs universitet ges flera utbildningsprogram och ett stort antal fristående kurser med inriktning mot miljövetenskap och hållbar utveckling. Fristående kurser i ämnet finns vid en lång rad institutioner - allt från filosofi till juridik och kemi. Det finns också utbildningsprogram på grundläggande nivå i miljövetenskap samt ett flertal utbildningsprogram med valbara inriktningar eller allmän tyngdpunkt på miljö och hållbar utveckling.

Läs mer om GMV:s arbete inom lärande och utbildning
 

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2017-06-28
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?