Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Lärande är en nyckelfaktor för hållbar utveckling

Vad människor lär sig och hur de omsätter det i handling är avgörande för om en hållbar utveckling ska bli möjlig. Utbildning är en nyckelfaktor till en hållbar samhällsutveckling. GMV driver och medverkar i en rad olika projekt och satsningar inom lärande för hållbar utveckling.

För att nå en hållbar utveckling behövs en strukturomvandling, inte minst inom lärande och utbildning. Befintlig kunskap behöver bearbetas på nya sätt och ny kunskap och nya kunskapsmål måste till.

Uppdrag genom Högskolelagen

Universitet och högskolor har fått ett särskilt uppdrag genom Högskolelagen, kapitel 1, 5§: Högskolorna skall i sin verksamhet främja en hållbar utveckling som innebär att nuvarande och kommande generationer tillförsäkras en hälsosam och god miljö, ekonomisk och social välfärd och rättvisa.

Hållbar utveckling i utbildningen

GMV driver och medverkar i en rad olika projekt och satsningar inom lärande för hållbar utveckling. Bland annat pågår ett arbete med att utveckla fakultetsanpassade verktygslådor för integrering av hållbar utveckling i utbildningen vid Göteborgs universitet.
Läs mer om verktygslådorna

Kompetensutveckling

GMV anordnar även kontinuerligt tillfällen för kompetensutveckling inom lärande för hållbar utveckling för lärare och kursansvariga vid Chalmers och Göteborgs universitet.

Läs mer

Läs mer om Chalmers och Göteborgs universitets arbete med att integrera hållbar utveckling i utbildningen:

 

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2017-11-21
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?