Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Students for Sustainability

Gothenburg Students for Sustainability Alliance (GSSA)


GSSA är ett nätverk för hållbarhetsintresserade studenter och deras föreningar vid Göteborgs Universitet och Chalmers. GMV har en sammankallande roll i nätverket och de flesta mötena hålls i GMV:s lokaler. Tillsammans arrangeras också Studentdagen Hållbarhet - Act Sustainable! årligen.

De studentdrivna hållbarhetsföreningarna finns idag på nästan alla fakulteter och i nätverket har studenterna möjlighet att samverka i gemensamma frågor och utbyta erfarenheter. Träffarna sker ca en gång i månaden.

Kontaktperson för nätverksträffarna är Moa Persson, moa.persson@gu.se vid GMV.

Läs mer om studentinitiativ inom hållbarhet vid GU och Chalmers på hemsidan Students for Sustainablility


Gothenburg Students for Sustainability Office (GSSO)


Göteborgs universitet har anställt två studenter som tillsammans med personalen på GMV utgör Gothenburg Students for Sustainability Office. Studenterna arbetar, vid sidan av studierna, med universitetets miljö- och hållbarhetsarbete ur ett studentperspektiv. De arbetar bland annat med utbildningsfrågor, upphandling och med att stötta universitetets studentföreningar inom hållbar utveckling. Läs mer om Göteborgs universitets miljö- och hållbarhetsarbete kopplat till studentmedverkan på www.medarbetarportalen.gu.se/miljohandbok/miljömål/studentmedverkan/

Modellen att systematiskt samverka med studenter för hållbar utveckling på universitetet grundar sig i det europeiska konceptet Green Office. Läs mer om modellen på www.rootability.com

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2017-05-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?