Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Om Global Sustainable Futures

Den 1 januari 2020 startade den nya plattformen Global Sustainable Futures (GSF). Syftet är att utveckla och underlätta samverkan mellan Göteborgs universitet, Chalmers och universitet i låg- och medelinkomstländer (LMICs) för att nå och förverkliga Agenda 2030. Både Göteborgs universitet och Chalmers har omfattande samarbeten i Afrika, Asien och Sydamerika (Latinamerika och Karibien). GSFs arbete väntas bidra till ökade synergier och nya samarbeten inom forskning, utbildning och samverkan. Alla aktiviteter inom GSF genomförs på engelska, för mer information se vår engelska sida.

Det övergripande målet är at utveckla nya former av vetenskaplig forskningsbaserad kunskap, utbildning och olika typer av samarbeten som bidrar till att uppfylla Agenda 2030 (och de globala målen), likväl som behov att utveckla hållbara samhällen(även efter 2030). Det kan handla om områden som; motverkande av fattigdom, minskade klyftor mer jämlika samhällen, vattenfrågor, drägligt arbete (mål 8 sysselsättning, anständiga arbetsvillkor och hållbar ekonomisk utveckling), jämlika förhållanden, utbildningsfrågor, energifrågor och mycket mer.

Läs mer om GSF på vår engelska sida.

Global goals logo

Nyheter

Kalender

Till kalendern

Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2021-11-08
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
https://gmv.gu.se/global-sustainable-futures/sv/?languageId=100000&disableRedirect=true&returnUrl=http%3A%2F%2Fgmv.gu.se%2Fglobal-sustainable-futures%2Fcontact%2F%3Fprint%3Dtrue
Utskriftsdatum: 2023-12-04